På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

FoF Rikskonf. – Värderingar ett evigt arbete

Webbredaktionen

Vid en frågestund idag ställdes det frågor om reaktioner på övergrepp under pågående konflikter. Vad gör Försvarsmakten när något händer? 

De senaste dagarna har vi kunnat följa vad amerikanska soldater som det verkar behandlat avlidna talibansoldater i Afghanistan. Det väcker självklart starka känslor
på många sätt.

Väpnad strid är svårt på så många sätt. Människor står mot varandra när livet står på spel. Det är ett scenario när känslor svallar. I dessa situationer är ett av de bästa verktygen att ha med sig en stabil grund i sunda värderingar. Dessa sunda värderingar kommer från ett kontinuerligt arbete med diskussion kring frågorna i vardagen. Försvarsmakten arbetar kontinuerligt och ständigt med detta.

Ett exempel på praktiskt arbete är att direkt när de fruktansvärda bilderna kom ut från Afghanistan togs det initiativ att diskutera bilderna på plats vid förbandet i insatsområdet.

Anders Silwer
Insatschef

 

Officiell blogg
Försvarsmaktens heraldiska vapen. Illustration.

Försvarsmaktens kommunikationsdirektör eller annan chef i myndigheten kommenterar aktuella frågor. Det här är en formell myndighetsblogg från Försvarsmakten.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *