Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

FoF Rikskonf. – Värderingar ett evigt arbete

FVC

Vid en frågestund idag ställdes det frågor om reaktioner på övergrepp under pågående konflikter. Vad gör Försvarsmakten när något händer? 

De senaste dagarna har vi kunnat följa vad amerikanska soldater som det verkar behandlat avlidna talibansoldater i Afghanistan. Det väcker självklart starka känslor
på många sätt.

Väpnad strid är svårt på så många sätt. Människor står mot varandra när livet står på spel. Det är ett scenario när känslor svallar. I dessa situationer är ett av de bästa verktygen att ha med sig en stabil grund i sunda värderingar. Dessa sunda värderingar kommer från ett kontinuerligt arbete med diskussion kring frågorna i vardagen. Försvarsmakten arbetar kontinuerligt och ständigt med detta.

Ett exempel på praktiskt arbete är att direkt när de fruktansvärda bilderna kom ut från Afghanistan togs det initiativ att diskutera bilderna på plats vid förbandet i insatsområdet.

Anders Silwer
Insatschef

 

Officiell blogg
Försvarsmaktens heraldiska vapen. Illustration.

Försvarsmaktens kommunikationsdirektör eller annan chef i myndigheten kommenterar aktuella frågor. Det här är en formell myndighetsblogg från Försvarsmakten.

Mats Ström är kommunikationsdirektör. Han ger uttryck för myndighetens principiella uppfattning, här på bloggen Försvarsmakten kommenterar, när han framträder i media eller i andra sammanhang samt på Försvarsmaktens Facebook-konto och Twitter.


delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *