Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Försvarsmakten på plats i Sälen

admin

I dag börjar Folk och Försvars rikskonferens i Sälen. Från Försvarsmakten deltar förutom ÖB också delar av försvarsmaktsledningen och representanter för sakområden som avhandlas under konferensen.

Rikskonferensen är ett viktigt evenemang för Försvarsmakten genom att försvars- och säkerhetspolitik står i fokus som sällan annars. Syftet med vårt deltagande är att berätta om myndighetens förmåga och möjligheter samt att sprida kunskap om pågående insatser och vårt förändringsarbete mot insatsorganisation 2014. De informella formerna under konferensen gör att möten och diskussioner  lätt kommer till stånd med politiker, journalister och myndighetsföreträdare bland många andra.

Konferensen i år har tre huvudteman: extremism och cyberhot, säkerhetpolitik samt försvarspolitik. Försvarsmakten deltar vid seminariepunkter under måndagen och tisdagen:

Måndag 17/1, Hur tar vi hand om våra sjömän och soldater? Från Försvarsmakten deltar Peter Öberg som är planeringschef vid Arméns taktiska stab och expert i Veteransoldaturedningen.

Tisdag 18/1, Försvarsmaktens utveckling – möjligheter och begränsningar. Överbefälhavare Sverker Göransons anförande.

Tisdag 18/1, Besked om Afghanistan. Insatschef Anders Lindström deltar i en paneldebatt tillsammans med Allan Widman och Peter Rådberg från försvarsutskottet och Krister Bringéus, Sveriges högste civile representant för insatserna i Afghanistan.

Försvarsmaktens förhoppning är att konferensen ger det bidrag som behövs för en livaktig och engagerad samhällsdiskussion. Försvarsdebatt behövs!

 Erik Lagersten, informationsdirektör

Officiell blogg
Försvarsmaktens heraldiska vapen. Illustration.

Försvarsmaktens kommunikationsdirektör eller annan chef i myndigheten kommenterar aktuella frågor. Det här är en formell myndighetsblogg från Försvarsmakten.

Mats Ström är kommunikationsdirektör. Han ger uttryck för myndighetens principiella uppfattning, här på bloggen Försvarsmakten kommenterar, när han framträder i media eller i andra sammanhang samt på Försvarsmaktens Facebook-konto och Twitter.


delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *