Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Ingen förhandskännedom om sprängdåd

admin

Som Försvarsmakten redovisade i söndags har myndigheten inte i förhand känt till planerna på, eller omständigheter kring de inträffade händelserna. Om så hade varit fallet hade Säpo, som ansvarig myndighet för denna typ av ärenden, omedelbart informerats.

Under dagen har Försvarsmakten undersökt om någon enskild medarbetare haft förhandskännedom om sprängdådet. Det finns i nuläget ingenting som styrker dessa påståenden.

Vid Försvarsmakten har den militära underrättelse- och säkerhetstjänsten samt insatsstaben deltagit i arbetet med att kontrollera medieuppgifterna.

 Erik Lagersten, informationsdirektör

Officiell blogg

Försvarsmaktens kommunikationsdirektör eller annan chef i myndigheten kommenterar aktuella frågor. Det här är en formell myndighetsblogg från Försvarsmakten.

Mats Ström är kommunikationsdirektör. Han ger uttryck för myndighetens principiella uppfattning, här på bloggen Försvarsmakten kommenterar, när han framträder i media eller i andra sammanhang samt på Försvarsmaktens Facebook-konto och Twitter.


delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *