På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Resebrev HMS Gladan 140121

gladanochfalken

Ohoj! Nu har vi äntligen kastat loss från Jacksonvillle, härligt att vara ute till sjöss igen!

HMS Gladan och besättningen fortsätter sin resa mot Savannah i två dagar. Vi lägger först till vid en boj, därefter blir vi lotsade in till hamnen i tre timmar, genom kanalen. Vi kommer förhoppningsvis in med fulla segel och flaggorna satta och massvis med folk som tittar! Det ska allt bli spännande att få besöka Savannah, vi har hört mycket bra om den staden, så nu får vi se vad den kan erbjuda oss.

Det blåser och är kallt som i Sverige just nu. Vi hoppas att det blir varmare fram mot Bahamas och massor av sol.

Tusind kys og krammer til Karina, hilsen Emil
Ha det toppen där hemma i kylan, kram Alexander

 

Tillägg från BloggO:

Vi har just nu ca 1h k var innan vi förtöjer i Savannah. Resan upp har gått bra, har fortfarande varit kallt längs vägen. Eleverna har under resan fortsatt jobbat på bra trots kylan. Seglena blev bärgade inatt och vi går nu sista biten för maskin in i kanalen upp mot Savannah. Vi hoppas det ska bli ett trevligt stopp.

På återseende

Personlig blogg

Skonertdivisionen är en utbildnings och rekryteringsdivision. Divisionen består av HMS Gladan och HMS Falken. Utbildningen bedrivs med inriktning på sjömanskap och praktisk navigation.

Vi håller både praktiska och teoretiska lektioner som kan bli både fysiskt och psykiskt krävande då de sker på havets och vädrets villkor. Den speciella miljön som för de flesta är helt ny, bidrar till att eleven utvecklas som individer och som besättningsmedlemmar.

9 kommentarer

  • Elin Jacobsson 21 januari 2014 16:15

    Hej igen Micke,
    Det är så jäääävla kallt här, man funderar på att ha termobyxor på sig när man går till skolan. Nu skulle man ligga inne och kolla på Sunes jul.

    Jag hoppas du får wifi snart eller något så man kan höra av dig, jag älskar dig!

  • Irina Zhuk 21 januari 2014 19:01

    Nej på er alla igen! Det år svårt att andas av spänning när man tänker på Gladan som kommer in till hamnen med fulla segel och flaggorna satta och Savannahs folk som tittar på er.Låter som i sagan. Oj, jag vill vara där och se allt detta själv. Mikael glöm inte att vi väntar på kort. Hemma allt bra. Maxs "sommar stuga"är såld.Renoveringen går sakta fram. Vi älskar och saknar dig så mycket. Varm kram från mamma pappa och Max.

  • Natalia Lundberg 21 januari 2014 19:12

    Ahh, vad rolig att ni är nästan framme i Savannah, fast vädret är kylig. Ni kommer att se, säkerligen, nya fina o spännande platser.O vi kommer att vänta på ers intressanta berättelser o bilder.
    Vi är väldig tacksamma för alla som skriver här på bloggen....
    Önskar er alla en trevlig o rolig vistelse i den okända för oss Savannah....
    Stora o varma hälsningar från Natalia Lundberg

  • Ulrika Armstrong 21 januari 2014 19:45

    Hej Hampus! Jag blev så glad att läsa ditt lilla brev till mig och ditt sms.Har läst det om och om igen <3.Går in en runda i ditt rum och och blir påmind om att du är inte bara iväg hos någon kompis. Saknar dig så mycket! Hörde att lena ska ansluta Savannah och undrade om hon skulle ta med sig något...jag tänkte direkt på Marabou choklad,men ni har säkert köpt ngt gott när ni var iland sist.Däremot vet jag inte om du använder din mobil till kamera?Hoppas annars att någon av dina kompisar kan dela med sig på en usb sticka när ni kommer hem. Jag bad henne ge dig en jätte stor kram från mig;) Clarice hälsar att hon saknar dig jätte mycket.Fick tips från Bloggen att titta på bilder som https://www.facebook.com/oceanmedias har tagit. Det var trevligt, du ser ut som att du är fullt koncentrerad!Ditt rätta element så att säga.Best whishes to you H,you can´t believe how jeleouse I am that you are sweating and swimming and iam freezing and full of cold. take care and come home safe .Ps watch out for sharks./Gary

  • Karina 21 januari 2014 20:16

    Hej Emil
    Tusind kys og kram bliver straks sendt tilbage over Atlanterhavet til dig. Gør ikke andet end tænker på dig!
    Du skulle ha hørt mit hvin da jeg idag fik et "skonertogram" - så sødt og uforventet! Det var utrolig fint, tusind tak skat<3
    Er så glad for at I har det godt der ovre. Glæder mig sådan til at få lov til at høre det hele når du kommer hjem igen.
    Og forrestsen, en Avicii koncert bliver også snart noget du skal ha lov til at opleve;)
    Al min kærlighed til dig
    /Karina

  • Charlotte Ajerstam 21 januari 2014 20:57

    Hej på er!
    Savannah är nog häftigt. Alexander Ajerstam ta nu lite kort så din mormor får se lite. Det är ju hennes dröm o komma dit! Själv följer jag gärna med till Bahamas o ligger under en parasoll med en paraplydrink o tittar när ni jobbar:-) synd att ni har det så kallt nu men ni kan inte ha sämre väder än vad vi har här hemma i Skåne iallafall . Ni gör en resa som många av oss andra bara kan drömma om även om ni får jobba hårt o sova lite så är det ju ett äventyr.
    Kramar till sonen o hälsningar till er andra
    Charlotte Ajerstam

  • Richard Köhler 22 januari 2014 11:08

    Hej Amanda!
    Savannah låter väldigt spännande! Det blir nog häftigt att gå in där med fulla segel. Vad jag önskar att fått vara med om allt ni får uppleva. Ha de nu kanonbra de avslutande dagarna på denna fantastiska resa..
    Kram pappa

  • Anne-Lie Andersson 23 januari 2014 00:10

    Savannah låter hur spännade somhelst! Hade velat stå på kajen och se er glida in:-)

    Många kramar till min Fenix och hans fina kompisar! Hoppas du inte fryser uppe i masten;-)
    Mamma

  • Sebastian Akesson 23 januari 2014 00:56

    Tjenare Nils!
    Vilka äventyr ni får uppleva där ute på havet va? Jag följer med er på bloggen härifrån Sydney! Spännande! Vi ses i slutet på maj/början av juni hemma i Gamlebo! Saknar dig Lillebror! Puss och kram
    -Farbror Bjåty

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *