På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Resebrev HMS Falken 170709

John Samuelsson

Idag/igår har vi lämnat Visby och seglar mot Göteborg alla mår bra och har roligt. i morse och under förmidagen regnade det extremt mycket, så det var lite tråkigt att de sista timmarna i Visby bjöd så tråkigt väder. Annars var vädret i Visby bra, vi kom ju in på fredagen och så fick alla chans att gå in i stan. Det var almedalsveckan så hela Visby va fullt med partier o politiker man kunde stå och  lyssna på, men det va mer än så det va många olika föreningar också som tex svenska kyrkan.

Vi tittade även på de gamla byggnader och vi åt glass såklart. och på andra sidan hamnen fanns det en glassbar med ca 300 olika smaker glass. Det är även Europas största glass bar. Så man hade lite beslut ångest när man skulle in o välja mellan alla olika smaker. Beslut ångesten gjorde så jag blev besviken på mina smaker, jag tog 3 olika smaker ( mint o choklad, red bull och fizzy dizzy)  och om ni ska gå dit någon gång, ta lång tid på er innan ni tar en kö lapp så ni inte gör samma misstag som mig.

Vi kommer komma fram till Göteborg på tisdag kväll eller iallafall det är målet sen kan ju allt hända på sjön och sen åker vi hem på onsdagen och sen då slutar denna lila resan för den här gången.

Men nu ska jag gå o sova för klockan är rätt mycket just nu men fortsätt följa vår resa nu det är bara några dagar kvar.

Mvh Pirow Andersson

Personlig blogg

Skonertdivisionen är en utbildnings och rekryteringsdivision. Divisionen består av HMS Gladan och HMS Falken. Utbildningen bedrivs med inriktning på sjömanskap och praktisk navigation.

Vi håller både praktiska och teoretiska lektioner som kan bli både fysiskt och psykiskt krävande då de sker på havets och vädrets villkor. Den speciella miljön som för de flesta är helt ny, bidrar till att eleven utvecklas som individer och som besättningsmedlemmar.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *