På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Resebrev HMS Falken 160604

HMS Falken

Hallå bloggen, just nu ligger vi förtöjda i Lysekil. Oturligt nog fick vi de sämsta vakttiderna 1800-2000 och 0400-0630, så man får inte se så mycket av staden.

Vi vaknade till samma gamla visa vid Smögens fiskeauktion. Dagens plan var att segla med bredfocken (vikingaseglet) till Lysekil, men oturligt nog så kom vinden efter 1100 vilket gjorde att vi fick använda motor. Under resan mot Lysekil har vi suttit med elevtampen. Vi hade brandövning, samt man över bord övning. Det gick bra att vända Falken och hissa ned styrbords båten och plocka upp övnings objektet.  Brandövningen var dessutom smidig, vi fick dessutom ha genomgångar över hur man ska genomföra brandövningar och hur materialet fungerar t.ex. skummunstycke till brandslang.

Idag har varit en mycket varm och skön dag precis som det har varit under hela veckan här på västkusten, man märker att folk samlas kring Falken så fort vi är i kaj, som tur är så kan vi elever svara på de flesta frågor som vi får om Falken.

Idag är det en vecka sedan vi lämnade Öckerö för att ge oss iväg på västkusten och segla. Med oss hade vi väskorna packade med förnödigheter och fördomar, men som tur är så har vi blivit väl omhändertagna ombord på ”The Millenium Falcon” vi har fått grymt gott käk som har bestått av husmanskost lagad från grunden vilket verkligen uppskattas av oss elever. Dessutom så är de anställda här på Falken mycket trevliga och hjälper oss elever så fort vi inte förstår, och lita på mig det är mycket man inte förstår de första dagarna. Dessutom så vill jag hälsa till mamma, pappa, brorsan, vänner och till Bernadottegymnasiet Stockholm som har gett mig chansen att få följa med på detta äventyr på ”The Millenium Falcon. 301 Pettersson

Det är härligt att få segla på en kust man aldrig har varit eller sett förut. Bara färgen på vattnet är en upplevelse. Varje dag lär man sig något nytt och det finns mer att lära. Arbete under hela dagar gör att man inte hinner tänka på sin hemlängtan, men nu när jag (Forsberg) och Pettersson sitter på vakten och tittar på de som njuter av det härliga vädret med dricka och fiske kommer tankarna om Björkarnas stad. 323 Forsberg (Norris)

DSC_6619

Personlig blogg

Skonertdivisionen är en utbildnings och rekryteringsdivision. Divisionen består av HMS Gladan och HMS Falken. Utbildningen bedrivs med inriktning på sjömanskap och praktisk navigation.

Vi håller både praktiska och teoretiska lektioner som kan bli både fysiskt och psykiskt krävande då de sker på havets och vädrets villkor. Den speciella miljön som för de flesta är helt ny, bidrar till att eleven utvecklas som individer och som besättningsmedlemmar.

1 kommentar

  • Gitte Grann 5 juni 2016 07:51

    Härligt
    Ja idag kommer det stå 3 st och vinka på kaj när ni kommer . Ska bli så trevligt o se er nyrenoverade fina båt
    Önskar er alla en fin dag
    Fam Grann

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *