På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Resebrev HMS Falken 150701 *Open Ship 1400-1600*

HMS Falken

Hej från Nattvakterna

Vi fick precis beskåda solens nedgång i horisonten. Det är friskt väder det blåser lagom och månen är klar. När man får reda på att man har 2 av 3 nattpass och sömnen kommer att vara 3,5 h så är det inte ett så stor problem för oss vi är ett så bra gäng i barbords vakt, vi stötar varandra och försöker hjälpa varandra till framgång. Orden från sommarskolorna att ”ingen är klar fören hela gruppen är klar” håller fortfarande i. Men att lära sig tamparna till färglada moln är helt fantastiskt när man stannar upp under alla stress är denna resa underbar och solnedgång eller uppgång kommer att sitta länge kvar på näthinnan när jag mönstrar av tillsammans med detta underbara gänget!

Vi, Edlund och Brokås sitter på vår vakt för tillfället som fritörnar bered på att gripa in. Vi har kommit fram till att vi har gjort vår halva resa som gick på slör, kan inte fatta att det snart är över. Vi beräknas att ha lagg till i Åhus vid 1000 i morgon då ska vi fixa båten till det nalkande bröllopet mellan före detta sekonden och hans fru som träffades och blev kära på denna båt, väldigt romantiskt och vi vill att båten ska se perfekt ut för deras skull.  Mycket mässing att putsa, seglarna ska vara perfekta och kläderna fina och sträckta.

Vi hade tävlingar mellan stationerna när vi slog som en rolig grej det blev oavgjort vi vann var sig gång men det höll på att bli en fullständig seger för förstation men i stressens anda gjorde att det glömde kvalja tamparna akter ut… Jag den mjölkproteinintolerante Brokås fick nästan abstinens av att inte står till Rors under tävlingen tillfället så nu är jag extremt taggad på nästa gång och då jävlar…

Vegetarianen Edlund är Skansgast på storstation. Den första deltävling slutade strax under 8 min där det gick för förlust mot förstation och mot målet som var 7 min. Storstation trodde att det hade gått i förlust i andra tävlingen men kämpade på och höjdes när de insåg att det skulle vinna över förstationens glömda tampar.

4 kvarter har inte post för gång första kvällsvakten så 3 skepparen satte oss på förhör på tampar. Med resultatet att det börjar fastna det är så ortroligt kul att få rätt att man inte kan sluta och vill bara veta mera och mera. Jag hoppas nu att det håller tills i morgon… Heja mig! Vi kommer att ha förhör och om man inte klarar detta så får man inte gå iland och köpa glass på glassbåten eftersom Wallgren och jag, Brokås firade 9 månader par i dag! 😀 hipp hipp hurra! <3 😀

Vi beskådar Österlen på den skånska östkusten och säger god natt till er vår är inte på långa väger slut men jag kan inte se tangenterna på datorn snart.

103 Karlsen skickar de bästa hälsningar från land och tackar för den otroliga hjälpen som hon fick ombord och önskar alla ombord en fortsatt fantastisk resa .

/Brokås och Edlund

Personlig blogg

Skonertdivisionen är en utbildnings och rekryteringsdivision. Divisionen består av HMS Gladan och HMS Falken. Utbildningen bedrivs med inriktning på sjömanskap och praktisk navigation.

Vi håller både praktiska och teoretiska lektioner som kan bli både fysiskt och psykiskt krävande då de sker på havets och vädrets villkor. Den speciella miljön som för de flesta är helt ny, bidrar till att eleven utvecklas som individer och som besättningsmedlemmar.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *