På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Resebrev HMS Falken 150131

HMS Falken

HMS Falken Blogginlägg

 

Godmorgon folket!

Det är Lissner och Johansson som skriver blogg denna gråa, disiga morgon utanför Lanzarote.

Vi har hållt kursen mot Las Palmas senaste två dagarna med cirka 10knop. Det har gått så bra att vi nästan är 2 dagar före i schemat. Så vi har vänt tillbaks till Lanzarote för att ankra där hela dagen. Sen är det beräknat att vi ska sätta segel igen framåt natten, men vem vet. Det hade varit kul att få gå in i hamnen under dagen. Fast det är bra med ankringsdagar då får vi har mycket utbildningar, ha båttjänst och ta igen saker vi inte har hunnit med. Just nu så ligger vi och drejar bi utanför Marina Rubicon, det gör så att vi nästan ligger i 0,7 knop framåt. 0900 är planen att vi ska ankra.

Igår så har vi kunnat se många delfiner, Lanzarote och Fuerteventura.  1:orna  hade knoplektion, där de fick lära sig många roliga knopar, både användbara och som prydnad. Det var kul! Treorna hade sin tredje astronavigering på halvdäck. Jag, Lissner, var vakt då men var med lite på avstånd. Jag bestämde mig redan efter andra lektionen att jag ville fördjupa mig i astronaven. Så med hjälp av chefen och de andra halvdeckarna kan jag nu nästan navigera med bara himlakroppar och lite död räkning. Coolt! Och svinkul! Tyvärr är det lite kort med tid på dagarna, det är fortfarande mycket arbete på däck och vaktpass som måste bemannas, så det blir inte så mycket tid över till astronomi. Byssan serverade mycket god lasagne till middag. Tack och lov att de finns där och förgyller våra dagar till sjöss.

Nattvakten vi hade i kväll var väldigt lugn vi har vänt en gång. Med en hastighet på 5knop cirka. Vi har förberett för ankring och bärgning av segel, så att nästa vakt inte ska behöva stressa. Det är bra att var förberedd.

Nu går vi av om 4 minuter, så nu får det räcka. Det ska bli fint med frukost!

Johansson hälsar hem till familjen, och grattis till kusinerna! Vi ses om fyra dagar!

Lissner hälsar också hem till familjen, särskilt till Helena. Stort grattis på 18årsdagen!!! Jag lovar att jag ska fira dig när jag kommer hem! Hoppas du får en bäst dag. Massor med kramar kanarieöarna!!

Personlig blogg

Skonertdivisionen är en utbildnings och rekryteringsdivision. Divisionen består av HMS Gladan och HMS Falken. Utbildningen bedrivs med inriktning på sjömanskap och praktisk navigation.

Vi håller både praktiska och teoretiska lektioner som kan bli både fysiskt och psykiskt krävande då de sker på havets och vädrets villkor. Den speciella miljön som för de flesta är helt ny, bidrar till att eleven utvecklas som individer och som besättningsmedlemmar.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *