På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Resebrev HMS Falken 141127

HMS Falken

DSC_6855

Brutna ben och solsken!

Det började som en mjuk segling med dyningar utanför malaga, nu har vi landat i Funchal, Madeira och humöret är på topp efter lite rengöring och mycket god sås till fisken. Det var dock nära att resan fick vända precis utanför Funchals hamn på grund av motvinden. 15m/s, full maskin och vi höll hastigheten 0,5knop. Skulle vi styra mot kanarieöarna istället? Nej tack och lov kom vi in och gjorde en snygg tilläggning. Nu har vi permission och vi är redo för upptäcksfärd!

Senaste dygnen har varit intensiva, men roliga. Till att börja med hade vi mycket rullningar, men sedan gick det över till fiiin segling i höga vågor. 10 meter höga! Minst! Och som mest, på mina pass, låg vinden på 22m/s. Kul! Lite läskigt också, allt lutade. Saker och människor åkte hit och dit. Jag gjorde en spännande glid som slutade i ett fall under bingarna och slog mig ganska hårt på benen. Men inget ont utan något gott med sig- mer färg på benen fick jag!

En annan, lite allvarligare, olycka som inträffade under de häftiga dygnen var inte mindre än ett benbrott! Eller nästan i alla fall. Det kanske var en spricka också. Eller något mindre allvarligt, för hon kom tillbaka från sjukhuset utan gips. Så den historien slutade bra, men alla har nu lärt sig hur viktigt det är att ha minst en hand för sig själv när det behövs.

För de som inte vill att kommentarerna ska postas på bloggen kan man skriva det i kommentaren att det ska bara till den personen. Självklart är det ju så att den som skriver ut den också läser den, så någon måtta på privathet får det vara ändå!

Hoppas ni har det bra i Sverige, eller där ni är! Vi njuter här på Falken.

Kramar

Jungman Lissner

DSC_6918 DSC_6886 DSC_6871 DSC_6844 DSC_6842

Personlig blogg

Skonertdivisionen är en utbildnings och rekryteringsdivision. Divisionen består av HMS Gladan och HMS Falken. Utbildningen bedrivs med inriktning på sjömanskap och praktisk navigation.

Vi håller både praktiska och teoretiska lektioner som kan bli både fysiskt och psykiskt krävande då de sker på havets och vädrets villkor. Den speciella miljön som för de flesta är helt ny, bidrar till att eleven utvecklas som individer och som besättningsmedlemmar.

2 kommentarer

  • Sara 27 november 2014 10:22

    Åh, äntligen fick Ortoped-Niclas något speciellt att göra! Kraftig kontusion skojar man inte med! Syns ni nästan fick ta på operationskläderna..;)
    Tur det gick bra och tack för bild! Dock -när jag pekade på den, och visade för Greta 1 år, så sa hon: "det ser inte ut som pa-pa, han har inte så grova armar som mannen på bilden". "Nä, sant", svarade jag. "Men nu har han rattat en båt som väger miljoner ton...så då har armarna expanderat..fått en kraftig kontusion..."
    Kram på er från Gräsankan

  • Helene 27 november 2014 13:00

    Efter samtalet så va det en orolig mamma här hemma, gött att det gick vägen. Nu håller vi tummarna att detta är det enda som händer på resan. Njut nu av eran resa och ta hand om varandra,
    PS några små små snöflingor kom på FM idag DS
    Mamma & Pappa
    Svensson

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *