På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Resebrev HMS Falken 141025

HMS Falken

Hej alla bloggläsare!

Nu är vi snart ett dygn från Toulon och är väldigt uppspelta för det. Ett fåtal ombord mår fortfarande illa men dem flesta har återhämtat sig från sin sjösjuka. Vi har haft lektion i tampar och hur man gör dem ”lätta” tamparna och medan man garvar åt någon annan för dem har gjort fel så blir man alltid själv utskrattad för man slagit knut på sig själv.

Vi har kommit igång med alla stationer här på båten och man börjar lära sig mer och mer för varje pass. Frälsarkransvakt kan vara lite tråkig eftersom ingen har ramlat överbord än och vi hoppas på att den stationen förblir tråkig. Den mest uppskattade stationen på Falken är FV(friavakten). Det innebär att man inte har något fast arbete utan kan sättas i arbete när som helst.

Våran köksmästare blev idag befordrad till *Menig 1:e klass av 3:e grad*- Han har varit anställd ombord i 3 år. Mycket bra gjort… GRATTIS!

Alla personliga brev som ni skickar gör personen gladare och gör att man får mer energi till att arbeta. Så skicka gärna mer brev och tänk på att alla är personliga och det är bara er mottagare som får läsa brevet.

Klockan är nu 02.31 och vi ska jobba fram tills 04.00 sen blir det ett annat kvarter som får jobba och vi sova.

Mvh från Falkens besättning och elever!

En extra varm hälsning till familjen Lindholm och Björklund (skicka gärna fler brev till oss)

 

Kvf 422 Lindholm

204 Björklund

DSC_3731 DSC_3790 DSC_3784 DSC_3776 DSC_3771 DSC_3764 DSC_3752 DSC_3746

Personlig blogg

Skonertdivisionen är en utbildnings och rekryteringsdivision. Divisionen består av HMS Gladan och HMS Falken. Utbildningen bedrivs med inriktning på sjömanskap och praktisk navigation.

Vi håller både praktiska och teoretiska lektioner som kan bli både fysiskt och psykiskt krävande då de sker på havets och vädrets villkor. Den speciella miljön som för de flesta är helt ny, bidrar till att eleven utvecklas som individer och som besättningsmedlemmar.

7 kommentarer

  • Hannamari Koivuniemi 25 oktober 2014 05:33

    Hej!

    Så roligt att få följa er resa genom bloggar och bilder! Och skönt att höra att sjösjukan är på väg bort.

    Miikka - toivottavasti viihdyt hyvin. Täällä seurataan reissua - varsinkin isi, ihan livenä:) Tänään lennetään tyttöjen kanssa ensin Frankfurtiin ja sitten Saltzburgiin. Sieltä Alpeille, jossa on kunnolla lunta. Laittelehan viestejä kunhan pääsette maihin. Halauksia Kersalle ;) kaikilta täältä! Puss, Äiti

  • Lars Johansson 25 oktober 2014 09:47

    Hej Marcus,
    Kul att se bilder på era kriviteter.
    Hälsar från Barbro, Joanna och Mickan, dom var här i går
    och fick se vad in håller på med.
    Om du kan hör av dig när ni kommer i land.
    Kramar från mamma,pappa och madde

  • Anki nyström 25 oktober 2014 10:01

    Till Hanna Nyström. Hoppas du nu mår bättre från sjösjukan och att det stämmer att man vänjer sig. Vi följer bloggen varje dag och ser att ni snart är i Frankrike. Då får du höra om du kommer ihåg några fraser. Hör av dig via sms eller ring när ni är i hamn. Puss o Kram till vår fighter!!! Mamma o pappa

  • Lotta Ottosson 25 oktober 2014 10:11

    Hej Viktor Björklund och alla andra!
    Det är så kul att vakna och hitta ett nytt inlägg på bloggen! Skönt att sjösjukan börjar ge med sig och att alla börjar må bättre. Snart har ni fast mark under fötterna, men ni kommer nog att "gunga" ändå :-)). Vi har det bra här i Torrevieja och njuter av sol och värme i ytterligare några dagar. Ha det bra så hörs vi snart! Kramar från mamma, pappa och mormor

  • Monica Melin 25 oktober 2014 10:36

    Hej alla på Falken !
    Älskade Hampus Junestedt hoppas du inte är allt för sjösjuk

  • Lasse Friberg 25 oktober 2014 11:00

    Skepp Ohoj!
    Vi har aldrig läst en blogg mer intensivt än er!
    Jätteroligt att få ta del av era dagar ute på havet. Hoppas sjösjukan lägger sig för alla men det är väl en del av äventyret förstår vi...!
    Ni kanske inte är sugna på sniglar när ni kommer till Frankrike men de har nog annat också!
    God vidare seglats till er alla! Och en speciell hälsning till Calle! Keep up the good work! /Lasse och Lisa

  • Annsofie Eriksson 26 oktober 2014 15:59

    Hej!
    Hoppas ni alla har det bra där ute på havet. Vilken fantastisk resa ni får göra. Tusen varma kramar till min Stefan, morsan är definitivt avundsjuk och hade mer än gärna varit ombord! Hoppas dina sjöben har satt sig nu. Fota mycket, jag vill veta allt :) Tusen kramar från Mamma, Claes, Titti och Rasmus och Maja.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *