På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Resebrev HMS Falken 141024

HMS Falken

Igår natt hade vi ganska kort om bruklig personal på däck här på HMS Falken, de flesta av oss elever mådde dåligt och var sjösjuka. Vi hade dåligt med vind under hela natten och det gungade ordentligt ombord. Dagarna och nätterna här på HMS Falken blir långa och vi arbetar efter ett vaktschema där varje vaktpass är fyra timmar långt, detta löper dygnet runt. Trots sjösjuka och lite sömnbrist trivs vi bra här ombord och när vi inte är sjösjuka har vi kul och lär oss massor.  Under eftermiddag idag så har HMS Falkens FYSpass kommit igång, vilket brukar vara populärt. Men skaran var inte jättestor än så länge. Sjösjukan har tyvärr tagit över. Men det blir det nog ändring på snart.

Under dagen och ikväll har vi haft mycket lugnare sjö, men det gungar fortfarande på ganska bra. De flesta av de som mådde dåligt under natten är nu piggare och gladare. Klockan är nu 00.41 och vi har precis inlett dygnets första pass, Hundvakten. Vi gick på 00.00 och ska arbeta fram till 04.00. Vi, i kvarter 1, är under det här passet vad som kallas för Vaktens fria kvarter. Detta innebär att vi är vakna och på däck för att hjälpa till men vi förfångar inte poster, det gör kvarter 3 under nuvarande pass.

Vi befinner oss för närvarande ca 200 distans minuter ifrån Toulon i Frankrike. Vi seglar på i bra hastighet och ska komma fram under förmiddagen på söndag.

Vi vill också passa på att hälsa varmt till vänner och familj där hemma.

121 Junestedt

123 Eriksson

DSC_3666 DSC_3728 DSC_3725 DSC_3715 DSC_3703 DSC_3696 DSC_3693 DSC_3692 DSC_3669 DSC_3691

Personlig blogg

Skonertdivisionen är en utbildnings och rekryteringsdivision. Divisionen består av HMS Gladan och HMS Falken. Utbildningen bedrivs med inriktning på sjömanskap och praktisk navigation.

Vi håller både praktiska och teoretiska lektioner som kan bli både fysiskt och psykiskt krävande då de sker på havets och vädrets villkor. Den speciella miljön som för de flesta är helt ny, bidrar till att eleven utvecklas som individer och som besättningsmedlemmar.

13 kommentarer

  • Tora Juhlin 24 oktober 2014 06:55

    Hej på er igen!
    Hoppas ni kryar till er så snabbt som möjligt!! Jättekul med alla fina bilder, det ser riktigt trevligt ut där ute på det stora blå!
    Och Davy, du är bäst idag med, bara så att du vet. Saknar dig massor men jag överlever nog ska du se ;*
    Kramar från Tora

    • Annette Kylberg Tora Juhlin 25 oktober 2014 08:46

      Hej älskade Hedda!
      Här kommer hälsningar till dig från din familj. Det var såå kul att se dig på bilderna, ser ut som om du ger järnet som vanligt.
      Hoppas ni har återhämtat er från sjösjukan nu.
      Här hemma är det regn och åter regn, mössa och vantar på vid kvällspromenaden med Messi så njut av solen och din fantastiska miljö.
      Vi älskar dig och saknar dig förstås.
      Puss puss
      Mamma Annette och Filippa

  • Carina Åslund 24 oktober 2014 07:09

    Hej allihopa.
    Önskar er alla en en bra resa. Sjösjukan ger förhoppningsvis med sig snart. Ni ska veta att vi är många som följer er. Appen är nerladdad och resebrevet har redan blivit dagens höjdpunkt.
    Många kramar till min son Christian Lewis. Det här är så spännande. Mamma Carina

  • Inger Sahlin 24 oktober 2014 12:54

    Hälsning till Marcus Johansson.
    Roligt att se dig på bilden, du ser ut att ha det bra.
    Kram
    Inger o Farfar

  • Anders Langlet 24 oktober 2014 14:18

    Till Caroline Olofsson

    Tjäna Caroline, och alla andra kaptener, amiraler, sjöbusar, sjöbjörnar, sjömän och matroser för den delen! Hoppas du har det kul på skutan. Det är inte så dumt hemma i höstmörkret heller. Nu tar jag mig ett välförtjänt höstlov och i tisdags såg jag Bajen köra över Östersund med 4-2. De ligger återigen i serieledning! SÄG OH AH KENNEDY!! Saknar dig väldigt mycket, men du får ha det så bra på böljan blå så ses vi rätt snart ändå! David, Filip och Anton hälsar förresten.

    Stooor kram från Anders!

  • Jens sönnergaard 24 oktober 2014 15:16

    Jobba på
    Kaptenjens
    Pappa till Thora

  • Cecilia Jagetoft 24 oktober 2014 15:55

    Hej alla tappra Bernadotter! Härligt att höra att ni är iväg och vi håller tummarna för att sjösjukan inte stannar så länge. Å du Inez, jobba hårt, lär dig mycket och njut av alla upplevelse!!! Kram från mamma och hela familjen.

  • Alexandra Edgren 24 oktober 2014 17:07

    Hallå Sara Nordmark!
    Du ser ut att ha det bra, känns tryggt att se att du styr skutan. Hoppas ni har det jättebra.
    Stor stor kram till dig!
    / Mamma

  • Pia Grapenstrand 24 oktober 2014 17:12

    Hej Sara! Snygg du var vid rodret. En härlig resa som du gör, lite avis är jag. Ha en fortsatt trevlig färd på havet. Kram från Pia och Carry

  • Maja Torbjörnsdotter, Mamma Annelie 24 oktober 2014 18:41

    Hej våran världens bästa syrra och dotter, Sofia!
    Hoppas du mår bättre och slutat kräkas. Vi saknar dig massor men hoppas att du har en riktigt fin segling och lär dig massor så att vi kan hyra båt och segla I Kroatien I sommar! Idag är det Fredag, hoppas dom förstår att dom ska servera tacos;) Vi älskar dig massor!!!! Trilla inte över bord, är du snäll.
    Kram från Tyresö ligan

  • annelie 24 oktober 2014 21:25

    Hej du duktiga starka tåliga dotter! Hoppas du mår batter å inte kräks lika mycket men tyvärr så hör det väl till! Förkylningen å feber får du säkert leva med ett tag till men det kommer bara att var ytterligare ett minne som du förmodligen kommer att skratta åt sedan Vi längtar givetvis efter dig massor å Sara å Linus frågar redan efter vart du är å när du kommer hem! Njut nu å hoppas kockarna vet vad som skall serveras idag nu när det är fredag å allt! Älsar dig massor å trilla inte överbord!!

  • Per Johansson 24 oktober 2014 22:12

    Vad kul att vi kan följa er här på bloggen. Tänker på er varje dag och ser fram emot bloggen. Hoppas sjösjukan ger med sig till er alla som varit sjuka så att ni kan njuta av seglingen. - extra styrkekramar till Hanna N . Från mamma Anki och pappa Per

  • Alexandra Edgren 24 oktober 2014 22:14

    Hej alla Sjöbjörnar!
    Hoppas ni har det bra, förstått att en del lider lite av sjösjuka. Snabb bättring önskas er! Vill bara sända lite kramar till min dotter Sara Nordmark, och även till Sofia. Pratade precis med Sofias mamma Annelie som försökt skicka meddelande här men inte lyckats. Massor med kramar till dig Sofia från mamma Annelie.
    Stor kram till dig Sara! Vi älskar dig!

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *