På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Resebrev HMS Falken 130703

gladanochfalken

Förtöjda i Visby,

Eleverna är på studiebesök på HMS Belos, och nyckelbesättningen förbereder lite inför stundande losskastning. Detta blir den sista seglingen för denna säsong, vilket intressant år det har varit. 30/6-2012 kastade vi loss från Öckerö i Göteborg, och nu nästan 1 år efter är vi tillbaka på hemmaplan efter att vi seglat över Atlanten två gånger, ena mellan Las Palmas- St Barthelemy och sedan Philadelphia-Rouen via Bermuda och Azorerna.

Men som sagt nu är vi på hemmaplan sista hamnen innan semester, och Gotland har visat sig från sin bästa sida. Vi har tagit del av Almedalsveckan, haft openship, gått på stadsvandring i Visby och haft helt underbart väder. Vi har även haft mycket trevliga besök ombord på Falken, MI Jan Thörnquist var här, C Insats Anders Silwer och igår kväll var Försvarsministern Karin Enström på besök.

Nu laddar hela besättningen för den sista etappen som ska ta oss från Visby till Göteborg. Eleverna är taggade även om de längtar hem lite, så tror jag att de redan nu börjar känna att de får vara med om en fantastiskt sak, att få segla med skonerterna. Samma sak att detta gäng som samlades på trossbotten för tre veckor sedan där de flesta ansikten var nya, är nu ett väldigt sammansvetsat gäng som blivit riktigt goda vänner.

Med vänlig hälsning
HMS Falken

Personlig blogg

Skonertdivisionen är en utbildnings och rekryteringsdivision. Divisionen består av HMS Gladan och HMS Falken. Utbildningen bedrivs med inriktning på sjömanskap och praktisk navigation.

Vi håller både praktiska och teoretiska lektioner som kan bli både fysiskt och psykiskt krävande då de sker på havets och vädrets villkor. Den speciella miljön som för de flesta är helt ny, bidrar till att eleven utvecklas som individer och som besättningsmedlemmar.

2 kommentarer

  • Karin Auregård 3 juli 2013 11:29

    Hej på er allihopa,
    Det har varit fantastiskt roligt och intressant att följa er på resan genom både glädje, tårar och lite hemlängtan, men vilket äventyr!!! Jag hoppas att Ni alla ser tillbaka på denna tid som en upplevelse för livet. Och att ni tar vara på de nya vänner ni fått. Var rädda om er, ha det så bra och njut av de sista dagarna av resan mot Göteborg, hoppas det vackra vädret håller i sig, hälsningar till er alla, men en extra kram till Jennifer

  • Örjan Rydén 3 juli 2013 14:16

    Då vi var några av dem som fick äran att besöka Er igår i Visby vill vi tacka för den mycket intressanta förevisningen av Ert segelfartyg som samtidigt är Er arbets-och livsmiljö.
    Tack också för det mycket fina bemötandet vi fick från samtliga besättningsmän- ungdomar som anställda.
    Fortsätt ert fina arbete och håll ihop !
    Vi är stolta över våra fina ungdomar !
    Varma hälsningar från Lukas Rydéns föräldrar
    Yvonne o Örjan

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *