På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Resebrev HMS Falken 120512

gladanochfalken

Skepp och hoj!

Jag är en brud på 18 vårar och har varit med här på Falken en gång tidigare. Jag var med sommaren 2010 i 12 dagar, då var vi med på kronprinsessans bröllop och sedan så bar vi iväg mot Göteborg där vår resa tog slut. Falken kändes som vårt andra hem och i 2 år har man väntat på att Falken skulle komma tillbaka till Stockholm. Tillslut så fick jag det efterlängtade samtalet om att Falken var i Stockholm. Jag och 2 till som också var med på Falken 2010 åkte dit för att hälsa på. 2 dagar senare så fick jag och dom andra 2 frågan om vi hade lust att följa med Falken ut i skärgården och segla från Tordag till Måndag. Vi tackade självklart ja. Våran högsta önskan skulle slå in, vi skulle får segla med Falken igen.

Onsdagen den 9 maj började man packa väskan, tänk att i morgon ska jag få gå ombord på falken, detta är inte sant!

Torsdagen kom och man kunde inte sluta le. Idag var tiden inne. Klockan började närma sig 17.00 då när vi skulle möta upp dom vid Berga. Vi gick ombord och hälsade på alla andra som var på Falken, vi fick våra nummer och hoppade in i vart sitt kvarter. Nu var vi i vår underbara dröm!

Men tyvärr så varade inte den underbara drömmen så länge. Ena tjejen som kom med mig blev snabbt sjuk och blev tvungen att lämna Falken redan första dagen. Dagen efter så fick den andra tjejen svårt att andas och fick åka till sjukhuset för att kolla upp vad det var för fel. Sen så fick hon inte komma tillbaka till Falken av doktorn.

Så nu stod jag där ensam kvar, jag viste inte vad jag skulle göra. Skulle jag åka hem för att jag inte vågade stanna kvar själv eller skulle jag stanna kvar och uppleva min dröm? Jag beslutade mig för att stanna kvar och se hur det skulle gå att vara kvar själv med dom andra där jag inte kände någon.

Men allt gick bra och jag känner att jag mer och mer börjar att komma in i gruppen.

Självklart saknar jag mina kompisar som tyvärr inte kunde fortsätta resan med Falken. Men jag känner mig stark som klarade av att stanna helt själv.

Men nu ska jag upp och fortsätta att arbeta med mina nya kamrater här ombord.

Puss och Kram Riise

Personlig blogg

Skonertdivisionen är en utbildnings och rekryteringsdivision. Divisionen består av HMS Gladan och HMS Falken. Utbildningen bedrivs med inriktning på sjömanskap och praktisk navigation.

Vi håller både praktiska och teoretiska lektioner som kan bli både fysiskt och psykiskt krävande då de sker på havets och vädrets villkor. Den speciella miljön som för de flesta är helt ny, bidrar till att eleven utvecklas som individer och som besättningsmedlemmar.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *