På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Resebrev Gladan 140216

gladanochfalken

S Fagerberg utbildar 3.O Levihn har sjukvårdslektion 1.Kock Gummesson och 3.Sk Gustavsson går igenom skyddstjänsten

Resebrev 16/2 Söndag Key West

Hej

Utbildningen ombord fortsätter enligt plan. Eleverna är duktiga, intresserade och framåt. Det är mycket positivt att ha veteranelever med. Utbildningsmomenten går mycket fortare. Vädret är bra, blå himmel och ca 23-25 gr. Betydligt behagligare än när det var ca 27-30 gr.

Under dagen kommer det att komma en US Kapten som kommer att följa med oss till Fort Lauderdale samt de två sista eleverna/Jungmännen.

Containern som har varit på driven, sa man att man hittat, är nu åter på driven......? Tydligen letar man överallt men ingen container. Tanken var att kasta loss imogon Måndeg em. Tyvärr så är det helgdag (Presidentens dag) imorgon måndag. Då lär den nog inte komma. Troligen blir det på Tisdag. Vi måste ha allt innan vi går..... US är stressade över saknaden och letar. Vi får se.

L Saa

Personlig blogg

Skonertdivisionen är en utbildnings och rekryteringsdivision. Divisionen består av HMS Gladan och HMS Falken. Utbildningen bedrivs med inriktning på sjömanskap och praktisk navigation.

Vi håller både praktiska och teoretiska lektioner som kan bli både fysiskt och psykiskt krävande då de sker på havets och vädrets villkor. Den speciella miljön som för de flesta är helt ny, bidrar till att eleven utvecklas som individer och som besättningsmedlemmar.

4 kommentarer

  • Christer Levihn 16 februari 2014 18:49

    Det där med containern är ju fantastiskt. Att en väska på flyget försvinner kan man kanske förstå men en hel container......
    Pappa Levihn

  • Malin Mattsson 16 februari 2014 20:41

    Lycka till med Containern! Kram från Strömstad.

  • Line Flatland 16 februari 2014 20:50

    Hej på er.
    Uff då, angående den "borttappade" containern..

    Härligt att se Strömstads"pôjkarna" ombord, speciellt "nya" besättningen från klass 2TE.

    Hälsningar från Line, Kasper P's mor.

  • Lars Nilsson 18 februari 2014 10:36

    Hej på Er!

    Ser av bilderna att ni har det bra. Tycka till med den forsatta resan. Hoppas ni har fått med er att vi har guld hysteri hemma och att norrmännen får veta att vi är bäst.

    Hälsning till Jakob Nilsson. Ha det fint. Har du fått koderna?

    Hälsn.

    Lars Nilsson

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *