På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

HMS Falken 120523

gladanochfalken

Onsdag 23/5 2012

En annorlunda dag på jobbet!

Det är fantastiskt hur varierande vårt arbete i försvarsmakten kan vara. Ena dagen utbildar vi nyanställda sjömän, andra defileringsseglar vi till salutkanoner vid princessdop och en dag som denna debarkerade vi Falken för att själva åka på utbildning. Kursen bar mot Lidingövägen 24 och högkvarteret. Örlogskapten Jens Kihl mottog oss och gav oss en guidad tur med föredrag om organisationens uppbyggnad och försvarsupplysning, som delades med ett kl10.00 möte i ”MOCen”.  Stort tack för det! Kul att få se det man tidigare bara hört talas om, hjärnan av försvarsmakten, där allting får fart och regleras.Studiebesöket avslutades med lunch med ”gammeltrean” och CSSS varpå besättningen delades. Vissa kände ett allt för stort sug att återvända till falken med riggrond och hela den biten. Andra hälften gjorde besök hos Gill showroom för att prova ut rätt storlekar till våra seglarställ.

Eftermiddagen fortsatte i utbildningens tecken. Nästa besök, Riksdagen! För ett par veckor sedan besökte två kvinnor från försvarsutskottet oss,Åsa Lindestam och Eva Sonidsson,på Skeppsholmentillsammans med Peter Jeppsson (en gammal besättningsmedlem). Nyfikna som vi var så lyckades vi bjuda in oss hos dem. Idag passade det in i schemat någorlunda för oss båda. Åsa och Eva gav ossen gedigen och personlig rundvandring. Bankhallen, Poseidon, Cephalus, 2 kammarriksdag, votering, rännan och allt vad de nu hette… Skolämnena svensk historia och politikens grunder fick en välbehövd uppfräsning. Tusen tack för en riktigt rolig rundtur, vilken fascinerande arbetsplats Ni har! Liksom visiten på högkvarteret var riksdagen en upplevelse, att få se ”det” i verkligheten, det som tidigare bara varit ett begrepp på nyheterna. Nu har vi förstått att besluten trots allt fattas väldigt nära oss och hur folket faktiskt kan påverka. Oerhört givande besök!

Nu är vi åter ombord och gläds åt en annorlunda dag på jobbet. Borta bra men hemma på Falken bäst.

HMS Falkens besättning

Genom Timmerman Ylva Söderberg och 3dje skepparen Malin Ericsson

 

Personlig blogg

Skonertdivisionen är en utbildnings och rekryteringsdivision. Divisionen består av HMS Gladan och HMS Falken. Utbildningen bedrivs med inriktning på sjömanskap och praktisk navigation.

Vi håller både praktiska och teoretiska lektioner som kan bli både fysiskt och psykiskt krävande då de sker på havets och vädrets villkor. Den speciella miljön som för de flesta är helt ny, bidrar till att eleven utvecklas som individer och som besättningsmedlemmar.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *