På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Bilder HMS Falken 130424

gladanochfalken

Dagens resebrev skrivs just nu i denna stund och kommer läggas upp så fort det är klart, men under tiden så kommer här några bilder sen gårdagen.

Besättningen vill också gratulera Johanna Kopp som idag fyller 18 år.

Personlig blogg

Skonertdivisionen är en utbildnings och rekryteringsdivision. Divisionen består av HMS Gladan och HMS Falken. Utbildningen bedrivs med inriktning på sjömanskap och praktisk navigation.

Vi håller både praktiska och teoretiska lektioner som kan bli både fysiskt och psykiskt krävande då de sker på havets och vädrets villkor. Den speciella miljön som för de flesta är helt ny, bidrar till att eleven utvecklas som individer och som besättningsmedlemmar.

17 kommentarer

  • Jens Hyltenfeldt 24 april 2013 23:21

    Hallå Kalle ! Kunde inte hålla mig från att skriva ett par rader. Idag den 24/4 hade brorsan Hugo sin teater föreställning. Han var en stilig prins,trollkarl och hovmarskalk. Jag, mamma och Nena var på plats. Kul att följa er resa genom bloggen och de fotografier som visas. Verkar som ni allihopa tycker att maten är suverän ombord, man blir ofta hungrigare på sjön eller hur !, varför är det så tro ?? Vi tänker på dig och tycker det är otroligt kul att du gör denna resa. Kramar från oss :-)

  • Lisa, Simon och Per Schmidt 25 april 2013 08:55

    Hej Olivia,
    Vilken utsikt du måste ha lång där uppe i masten. Hoppas resan går bra och du har klarat av sjösjukan. Här hemma flyter livet på. Mamma har lite resor på jobbet denna veckan Och sedan Simon och jag nu åker till Helsingborg, där han spelar landskamp mot Holland på söndag så er det inte mycket vi ser av varan här hemma. Men det tar vi igen nästa vecka. Då kommer också Onkel Tom. Vi ska jo på Bruce Sringsteen fredag om en vecka. Får se va vi gör med din biljet...... Må gott och njut av värmen och solen på Bermuda. Bestemor och Bestefar hälsar till dig.
    Puss
    Simon, Mamma och Pappa

  • Anna Lans 25 april 2013 09:43

    Josefin Lans jag hoppas du gjorde det vi kom överens om när ni fick se delfinerna? :D

    Kram
    Anna

  • Mi och Lillis 25 april 2013 11:02

    Hej William! Gissar att ni snart är på Bermuda och får gunga på land ett tag istället ;-). Hoppas du mår bra och njuter av upplevelsen med delfiner osv. Vi saknar dig massor och är så avundsjuka på att du får vara med om det här! Hör av dig när du kan! Pussar och kramar från oss alla! /Mamma

  • Mikaela Nordansjö 25 april 2013 13:16

    WILLIAM!!! Tänka sig att till och med du kan styra en så stor båt! Hoppas du mår bra och att du inte är allt för sjösjuk! Ser nu på marinetraffic att ni typ är vid Bermuda, fan vad kul! Blev lite orolig när jag såg att ni höll på att segla förbi... Jag saknar inte dig så mycket, men det är bara för att jag själv inte är hemma, så när jag kommer hem kommer jag sakna dig massvis! Ingen lillebror som skräms på nätterna kommer ju bli rätt tomt. Hoppas du använder innehållet i tvålhållaren massor, för jag vill se allt du gjort när du kommer hem! Själv har jag alldeles precis klarat teoriprovet för körkortet, på måndag är det uppkörning, då får du hålla tummarna ända där bortifrån! Ha det bäst och hälsa lärarna, hoppas de tar hand om dig! Speciellt Mårten!!!!!! Puss å kram

  • Lisen Bergh 25 april 2013 15:19

    Till Olivia Schmidt:
    Hej mitt hjärta! Jag saknar dig supermycket och hoppas att du har det bra och inte var en av dom som blev sjösjuka.
    Jag hoppas maten är god och du sover bra osv. Ta hand om dig!
    Igår var Hannahs födelsedag. Det gick sådär men jag hoppas att hon hade kul iallafall. Men de spelar ingen roll om hon inte hade det för snart kommer du hem och då ska vi ha ett big party!
    Det börjar bli vår i Sverige iallafall med allt vad det innebär. Det vill säga sol och varmt halva dagen och regn, blås och kallt resten av dagen. Men man får njuta av värmen man får och hoppas att det är mer stabilt väder när du kommer hem för då ska vi dricka svindyrt vin på uteserveringar, grilla i långbro, äta pastasallad, kolla på lost och njuta av att du äntligen blivit vuxen.
    Läste att man kan skicka brev som ni får i Portugal! Skitkul tycker jag haha, ska definitivt skicka ett brev till dig. Ska hitta något fint bögigt brevpapper också (så kanske man inte fick skriva hehe yolo)
    Jag hoppas iallafall att du har det superbra, jag är såååå avundsjuk. Njut av tiden, ta mycket bilder och var rädd om dig. Älskar dig mest min lillsnutta. Snart ses vi!

    Ps. Gick in och stalkade en av dina vänner på instagram. Hon la upp lite roligare bilder och info från när ni var i USA hihi.

  • Monika Odhner 25 april 2013 15:58

    Hej Maken Mårten Odhner!

    Hoppas allt går fint! Ser härligt ut på bilderna! Här hemma är det vår på gång och rätt härligt! Viggos lag vann 1:a svårmatchen förra helgen, ny match denna helg. Alla saknar dig, jag, Viggo, Livia, alla killar i fotbollslaget, och så Nellan och alla andra......

    KRAMAR

  • Annika Lans 25 april 2013 16:04

    Hej
    Veckans bästa telefonsamtal Josefin !
    Vad skönt att veta att du och övriga besättningen mår bra !
    Du har fått besked om sommarjobb från kommunen att du inte kom med och heller inte står på reservplats.
    Anna jobbar nattstängning så hon får gå in på din mejl imorgon för att kolla om sommarjobbet på Torö. Erik och pappa ska gå in och läsa om handbollsplaceringen, så att det säkert blir bekräftat om 2;andra placeringen..... dom kommer hem ikväll...
    Vad har ni för planer för Bermuda? Ni måste väl ändå köpa ett par Bermudashorts nu när ni har åkt så långt ? Vaska hamburgare på MC Donalds ? (om det finns något sådant på en liten ö mitt ute i Atlanten )
    Vad kan ni titulera er själva med nu förresten? När ni seglat i Bermudatriangeln och klarat er från utomjordiska fenomen och mystiska försvinnanden.
    SkeppsUFON ?? ( du får ha överseende med min roliga humor :) )
    Hur många tampar och knopar kan du nu? Jag vet vad en heter: Råbansknop. Skulle nog aldrig fått gå iland på Bermudaöarna om jag varit med......Har du klarat testet?
    Ha det nu alldeles underbart ett par dagar på Bermuda.
    Kraaaaaam från oss hemma i Svedala

  • Anneli Stenberg 25 april 2013 16:37

    Hej Natali. Har ni äntligen kommit fram. Så skönt. Hoppas vädret är bättre, och att sjösjukan avtagit hos er.Här hemma är allt sig likt. I dag ganska fint väder, solen framme, men i skuggan är det kalla vindar. Hoppas ni har finare väder. Har du fått sett några flera delfiner då? Vad så roligt att få sms från dig ska du veta. Mamma följer dig hela tiden. och är så stolt över dig. Sköt nu om dig och massor med kramar Mamma.

  • Annika Lans 25 april 2013 17:40

    Här kommer den bästaste kompletteringen till mitt föregående inlägg som är bekräftat av Erik The Great. Skurus damjuniorer :
    2:A I SM-FINALEN ! Bra jobbat !Vann gjorde Team Stockholm. Självklart hade Skuru vunnit om du Josefin, varit med.

  • Karin Aquilonius 25 april 2013 18:35

    Ser på kartan att ni är på/vid Bermudas ser fantastiskt ut! Hoppas ni får se en massa djur och natur och slipper vara sjösjuka ett tag!
    Här är det iallfall lite vår, men vi längtar efter Isak, och Lovisa har skrivit brev och ritat, hon är lite orolig att ni ska stöta på jättebläckfiskar:)
    Kram till Isak ifrån Mamma

  • anita jonsson 25 april 2013 19:04

    Hej Natali! Ser att ni har nått fram till Bermuda! Det ska väl bli skönt att få moder Jord under fötterna igen. Hoppas ni har det varmt. Enligt YR så har ni ca 19 till 20 grader varmt med regn. Ni skulle väl ha 30 och strålande sol, men helt klart bättre än 5 till 10 grader varmt som vi har här i Falun, men nog om vädret! Ha det så gott Natali och ha det jättekul på Bermuda. Shoppa loss! Kramar från anita

  • Julls 25 april 2013 19:30

    Hej kobben! Nu skriver jag här också, kul va? H3. Vad bra att du fortfarande är i livet! Fortsätt så :) Vi alla saknar dig här hemma och speciellt jag.. Hoppas du hade en bra 18-årsdag, jag drack en öl för dig här hemma hehehehehehhehe. Nej men ska runda av här. Hoppas du har det bra och som sagt, keep yourself alive! Puss pårej, love u! /Du vet vem

  • Mormor & Morfar Åsman 25 april 2013 20:29

    Hej Heddaflickan!
    Du är störst, vackrast och bäst. Är någon dum mot dig så kommer morfar och slår den på käften, det vet du.
    Nu har våren kommit till Sköndal och sommardäcken är på.
    Ha det så bra på Bermuda.
    Kram till förtoppsgasten från mormor och morfar

  • Lisa Schmidt 25 april 2013 21:51

    Hej Olivia!
    Hoppas att vi kan höras i helgen, det är så kul att läsa om era strapatser men saknar dig!!! Klättra försiktigt Älskar dig!! Krams mamma

  • Kicki Priklonsky 25 april 2013 21:51

    Hej Peter och alla på Falken,
    ser att ni nått fram till Bermuda, härligt!
    Ha det riktigt bra,
    Kicki (Peters mamma)

  • Monika Odhner 3 maj 2013 11:04

    Hej pappa och maken Mårten Odhner!

    Hoppas allt är bra! Det ser härligt ut på bilderna med sol och bad och häftigt med delfiner och andra djur! Här hemma går allt bra. Det är mycket fotboll och karate och kompisar. Viggo ska på Laserdome idag och Livia åker till landet med mormor och morfar. Viggo och jag åker imorgon efter ett bowlingkalas. Snart kommer du hem, det ska bli så mysigt. Många hårda kramar till dig från oss. Puss

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *