Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Just nu söker vi blivande Försvarsmeteorologer!

forsvarsmeteorologerna

Vill du bli Försvarsmeteorolog?

Du behöver inte vara färdig meteorolog för att söka.

Fotograf METOCC/Försvarsmakten

Om du har genomfört värnplikt eller en militär grundutbildning eller motsvarande, kan du erbjudas anställning som soldat under meteorologstudierna.

Ansökan är öppen till och med 2021-02-28 och ansökningstesterna genomförs under våren. Läs mer om testerna här på bloggen, under Rekrytering.

Blir du antagen börjar du läsa matte, fysik och meteorologi på universitetet i höst. Är du färdigutbildad meteorolog blir du anställd och börjar med en militär utbildning.

Försvarsmeteorolog är jobbet för dig som är naturvetenskapligt intresserad och samtidigt vill bidra till att lösa Försvarsmaktens uppgifter för en säkrare värld.
Att vara försvarsmeteorolog är ett spännande yrke där officersrollen och meteorologrollen kombineras för att på bästa sätt kunna stödja Försvarsmaktens behov om hur, var och när förband och förmågor kan verka. Ditt jobb är att förstå Försvarsmaktens verksamhet och bidra med beslutsunderlag i form av bedömningar om vädrets inverkan på militära operationer.

https://sv-se.facebook.com/ForsvarsmaktenJobb/videos/714014422590019/

Klicka på länken ovan för att sätta igång filmen.

 

Du kan läsa mer om yrket här på bloggen och på Försvarsmaktens hemsida: https://jobb.forsvarsmakten.se/sv/utbildning/befattningsguiden/officers-befattningar/forsvarsmeteorolog

Ansökan
För att komma till annonsen och ansökan klicka på länken nedan:

https://jobb.forsvarsmakten.se/sv/ledigajobb/24010/meteorolog-i-forsvarsmakten

Välkommen med din ansökan senast 2021-02-28.

 

Personlig blogg

Bloggen om Försvarsmaktens vädertjänst och hur det är att jobba som försvarsmeteorolog.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.