Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Flygtur med helikopter

metocc

Som meteorolog på flottilj arbetar du nära divisionerna och ger dem väderbriefingar inför dagens verksamhet. Under arbetspasset följer du upp din prognos samt verksamheten på plats och är även beredd att svara på frågor om divisionerna ringer och vill ha en uppdatering av väderläget, eller vill veta sträckvädret till en särskild plats. Du har även möjlighet att följa med t.ex. helikopter på en flygtur.

Att följa med på ett övningspass ger dig dels bättre kontakt med divisionerna som använder dina prognoser, dels ökar det din förståelse för hur terräng och väder påverkar deras flygverksamhet. Detta bidrar till att dina väderprognoser blir ännu bättre. Sen är det såklart roligt också!

Så, att vara med i luften är bara en av flera fördelar med att vara försvarsmeteorolog!

/ Meteorologerna på Malmen

Meteorolog och observatörer från Malmen väder, efter helikoptertur.

Meteorolog och observatörer från Malmen väder, efter helikoptertur.

Vy från helikopter.

Vy från helikopter.

Personlig blogg

Bloggen om Försvarsmaktens vädertjänst och hur det är att jobba som försvarsmeteorolog.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.