Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Pistolvecka på F17

metocc

Första veckan tillbaka på jobbet efter semestern var vi tre meteorologer som gav oss ut på skjutbanan. På schemat: pistolutbildning!

För oss som bara skjutit med AK5 förut blev det en intensiv vecka. I början av veckan kändes det tidvis hopplöst när vi stod i gassande sol och övade drag från hölstret. Hur skulle vi klara provet i slutet av veckan när vi var så långsamma?!

Vi blev aldrig lika snabba som Lucky Luke, men någonstans i mitten av veckan så vände det och vi blev godkända.  Nu är det dags att återgå i prognostjänst, fler tillfällen på skjutbanan kommer förhoppningsvis inom kort.

Personlig blogg

Bloggen om Försvarsmaktens vädertjänst och hur det är att jobba som försvarsmeteorolog.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.