Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Visby tur och retur

metocc

Att ta sig från Blekinge till Gotland är inget man gör snabbt. Om man inte kan lifta med en SK60 förstås!

F17 har en liten väderavdelning vid flygplatsen i Visby, för att vädertjänsten ska kunna stötta när flygande förband övar från ön. Ofta är det meteorologer och observatörer från andra förband som använder våra lokaler, men det är trots allt vi som är ansvariga för att det fungerar som det ska. Då är det skönt att vi 1-2 gånger om året kan åka ut över dagen och kontrollera alla system. Förra veckan fick vår observatör Niclas sin första tur med SK60, och han fick även se vår lilla avdelning för första gången.

Personlig blogg

Bloggen om Försvarsmaktens vädertjänst och hur det är att jobba som försvarsmeteorolog.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.