På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Flygvapenchefens förslag till övergångsregler för piloter i PA 16 klara

Louise Levin

Fredagen den 19 augusti beslutade Flygvapenchefen (FVC) om sitt förslag till övergångslösning för piloter som fick förändrade förutsättningar avseende särskild flygförarpension vid införandet av PA 16. Förslaget har beretts i den partsgemensamma Utvecklingsgrupp Behålla och information har getts till Flygvapnets ASU (Avtal om samverkan och utveckling, arbetsgivarens och arbetstagarorganisationernas samverkansgrupp).

​​– Jag är glad och tacksam för det hårda och snabba arbetet som utvecklingsgruppen har genomfört. Jag tycker de har kommit fram till tydliga och bra förslag på övergångsregler, som jag tror kommer tas emot väl av pilotkollektivet om de införs, säger flygvapenchefen Carl-Johan Edström

FVC förslag skickas nu till Högkvarteret, för vidare behandling i ordinarie processer. Flygstaben kommer fortsatt stödja den fortsatta hanteringen av frågan.

– I och med Arbetsgivarverkets beslut att hantera detta på central nivå genom sin förhandlingschef ligger lösningen och tidsplanen ytterst hos dem. Att jag som flygvapenchef därför talat om vilken lösning som Flygvapnet vill ha är mitt sätt att bidra till en skyndsam lösning på frågan. Jag känner mig helt trygg med att de kommer hantera frågan på ett bra sätt.

Utvecklingsgrupp Behålla kommer fortsätta sitt arbete med att ta fram förslag på andra åtgärder för att minska förtida pilotavgångar. Samtidigt fortsätter Flygvapnets och Försvarsmaktens arbete med att implementera de åtgärder som redan beslutats.

Officiell blogg
Försvarsmaktens heraldiska vapen. Illustration.

Chefer i flygvapnet kommenterar och lyfter frågor och idéer för diskussion. Det här är en formell myndighetsblogg från Försvarsmakten.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *