På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Nationell totalförsvarsdag i Malmö

Louise Levin

Både stora och små fick möjlighet att testa pilotutrustning.
Foto: Jonas Holmberg/Försvarsmakten

 

En formation från fyra Jas 39 Gripen från Blekinge flygflottilj flög över Malmöhimlen.
Foto: Jonas Holmberg/Försvarsmakten


Under lördagen var Flygvapnet tillsammans med en rad andra aktörer på plats i Malmö för att informera om sina verksamheter och uppdrag. Syftet med totalförsvarsdagen var att öka kunskapen och förståelsen hos allmänheten för bredden inom totalförsvaret.

 

Dagen, som arrangerades av Försvarsmakten och MSB i samarbete med Länsstyrelsen Skåne och Malmö stad, innehöll allt från förevisningar, prova-på-aktiviteter till musikunderhållning av försvarets fältartister. I Nyhamnen, där Flygvapnet slagit upp sina montrar, kunde besökarna testa pilotutrusning och lära sig mer om olika yrken och funktioner som MSE, cyberskydd, flygunderhåll och räddning. 

 

En av eftermiddagens höjdpunkter var då besökarna kunde vända blicken mot en solig Malmöhimmel för att bland annat se fallskärmshoppare, Sjöfartsverkets helikopter, Försvarsmaktens transportflyg TP-84 Hercules, SK-60 och avslutningsvis en formation av fyra Jas 39 Gripen flyga förbi. 

 

Flygvapnet tackar alla besökare och utställare för en mycket trevlig dag i ett soligt Malmö! 

Det var kö hela dagen för att provsitta Saabs modell av nya Jas 39 E Gripen.
Foto: Jonas Holmberg/Försvarsmakten

Officiell blogg
Försvarsmaktens heraldiska vapen. Illustration.

Chefer i flygvapnet kommenterar och lyfter frågor och idéer för diskussion. Det här är en formell myndighetsblogg från Försvarsmakten.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *