På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Ny ställföreträdande flygvapenchef

Louise Levin

Ställföreträdande flygvapenchef, brigadgeneral Tommy Petersson.

Onsdag den 24 augusti förrättade flygvapenchef, generalmajor Carl-Johan Edström, chefsbytesceremoni vid Flygstaben då brigadgeneral Tommy Petersson tog över som ställföreträdande flygvapenchef efter brigadgeneral Anders Persson.

Flygstabens personal, fanvakt ur F 16, signalgivare och inbjudna gäster var samlade för chefsbytesceremonin som genomfördes i strålande väder utomhus vid Flygstaben.

Till generalsappell och efterföljande marschmusik marscherade flygvapenchefen, brigadgeneralerna, flygvapenförvaltaren och adjutanten till ceremoniplatsen.

Flygvapenchefen inledde med ett tal till både Anders Persson och till Tommy Petersson.

Inför chefsbytet av ställföreträdande flygvapenchef beordrade flygvapenchefen ”Givakt, genomför byte av ställföreträdande flygvapenchef”.

Under Anders Perssons tal tackade han för tiden i Flygvapnet och att han fått vara med om att skapa ett Flygvapen med återetableringen av Flygstaben i Uppsala. I talet berömde personalen för det engagemang och hårda arbete som utförs.

Som ”stafettpinne” överlämnade Anders Persson en megafon, av äldre modell, till Tommy Petersson.

Som nytillträdd ställföreträdande flygvapenchef höll Tommy Petersson ett tal där han uttryckte sina känslor.

– Jag känner tacksamhet, ödmjukhet, stolthet och engagemang för det förtroende jag fått som ställföreträdande flygvapenchef. Jag är oerhört stolt över Flygvapnet. Det är med stort engagemang jag åtar mig uppdraget att stödja flygvapenchefen med att leda Flygvapnet i dessa föränderliga tider, med ett osäkert omvärldsläge, förestående Natomedlemskap och vår tillväxt. Jag ska göra mitt yttersta för att vårt Flygvapen ska bli farligare för en fiende, och samtidigt säkrare för varandra. Vårt Flygvapen – Starkt och taktiskt överlägset i varje situation, sa Tommy Petersson vid sitt tal.

Anders Persson går nu vidare till Försvarshögskolan och tillträder som vicerektor.

Officiell blogg
Försvarsmaktens heraldiska vapen. Illustration.

Chefer i flygvapnet kommenterar och lyfter frågor och idéer för diskussion. Det här är en formell myndighetsblogg från Försvarsmakten.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *