På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Flygvapnet syns och hörs – för Sverige

Louise Levin

Foto: Flygvapnet

Flygvapnet genomför utbildningar och övningar för att öka vår förmåga. Med anledning av den allvarliga säkerhetspolitiska situationen så anpassar vi vår verksamhet och vår beredskap.

Flygvapnet får många tips och en del frågor från svenska befolkningen. Tack för engagemang.

Vi har ett aktivt försvar och visar närvaro.

Skarp verksamhet eller övad verksamhet – det ena utesluter inte det andra. Vi har anpassat vår beredskap och kommer att både höras och synas på platser och tider som kanske inte är normalbilden.

Det innebär att vi mer frekvent kommer att vara synliga på olika platser i landet och vår verksamhet kommer att bedrivas under dygnets alla timmar. Flygvapnet kommer också att genomföra den övningsverksamhet som är planerad.

Vi har full förståelse att det skapar oro. Var inte orolig när något av våra flygplan flyger över dig, känn dig istället trygg över vår närvaro. Vi löser våra uppgifter. Flygvapnet vidtar tillsammans med Försvarsmakten och andra myndigheter och partners de åtgärder som krävs för att hålla Sverige tryggt och säkert.

Vi vädjar till er att inte alltid dela allt – framförallt inte i realtid. Behåll din pusselbit.

Officiell blogg
Försvarsmaktens heraldiska vapen. Illustration.

Chefer i flygvapnet kommenterar och lyfter frågor och idéer för diskussion. Det här är en formell myndighetsblogg från Försvarsmakten.

3 kommentarer

  • Krister Eriksson 11 mars 2022 10:00

    Flygvapnet har alltid varit något viktigt i Norrbotten, under små viltsjakt på hösten har jag blivit förvånad att renar som strövar omkring inte reagerar på en jas som brakar förbi inte skrämmer renarna.

  • Tommy Karlsson 11 mars 2022 12:23

    Är stolt över Flygvapnet

  • Mikkel 12 mars 2022 09:47

    Tycker att det är bra att ni visar er så man kan se att ni finns en svensk tiger

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *