På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Flygvapnets innovationspris

Louise Levin

Flygvapenchef Carl-Johan Edström och ställföreträdande flygvapenchef Anders Persson. Foto: Louise Levin/Försvarsmakten

En förutsättning för att den pågående tillväxten i flygvapnet ska lyckas är att ständigt genomföra förbättringar av verksamheten. För att kunna möta upp framtidens utmaningar är det vitalt att flygvapnets medarbetare och rekryter vågar tänka innovativt, att de känner delaktighet samt att de får möjlighet att påverka flygvapnets framtida utveckling. Som ett led i detta instiftas nu, på initiativ av flygvapnets ledning, ett årligt återkommande innovationspris – Flygvapnets innovationspris.

För att släppa loss kraften av innovation och engagemang hos flygvapnets medarbetare och rekryter krävs ett öppet arbetsklimat som präglas av transparens, där det är högt till tak och där delaktighet råder. En kultur som gör det möjligt för alla medarbetare och rekryter att aktivt vara delaktiga i processen, där nya tankar och idéer premieras och tas tillvara. Flygvapnets innovationspris skapar möjligheter för flygvapnets medarbetare och rekryter att dela med sig av sin kreativitet och de tankar och idéer som gynnar flygvapnets verksamhet, nu och i framtiden.

– Jag vill inspirera och motivera flygvapnets medarbetare och rekryter att tänka framåtriktat att våga hitta nya lösningar och testa olika idéer. Goda idéer som är till nytta för flygvapnets verksamhet måste tas till vara och förverkligas, säger ställföreträdande flygvapenchef brigadgeneral Anders Persson.

Flygvapnet strävar alltid efter att verksamheten inom alla områden ska ligga i framkant vad gäller nytänkande och innovationer. Innovationspriset gör det möjligt för flygvapnet att kunna ta tillvara den innovativa kraft som finns hos flygvapnets medarbetare och rekryter. De som dagligen arbetar inom sina kompetensområden, de som sitter inne på sakkunskapen, de som ser möjligheter till förbättringar och effektiviseringar. Den kunskapen och kraften behöver flygvapnet kunna ta tillvara. Flygvapnets innovationspris där alla medarbetare och rekryter erbjuds möjlighet att delta är en viktig del i detta.

– Jag är övertygad om att det finns många kloka tankar och idéer hos flygvapnets medarbetare och rekryter. Genom flygvapnets innovationspris vill vi kunna lyfta fram dessa årligen, i likhet med att vi utser årets taktiker i flygvapnet, säger flygvapenchef generalmajor Carl-Johan Edström.

De idéer och förslag som lämnas in som bidrag till flygvapnets innovationspris kan i stort sett handla om vad som helst, huvudsaken är att flygvapnet kan dra nytta av dem i verksamheten. En expertpanel bedömer de mest relevanta idéerna och förslagen, alla idéer och förslag som lämnas in beaktas. De som har lämnat in idéer och förslag som panelen anser vara relevanta får personligen presentera dem för panelen. Därefter görs en överläggning där panelen utser en eller flera vinnare. Vinnaren eller vinnarna kommer årligen att premieras vid flygvapenmötet som äger rum på senhösten varje år. Årets vinnare kommer att premieras vid flygvapenmötet i november.

Text: Angela Ullman

Officiell blogg
Försvarsmaktens heraldiska vapen. Illustration.

Chefer i flygvapnet kommenterar och lyfter frågor och idéer för diskussion. Det här är en formell myndighetsblogg från Försvarsmakten.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *