Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Flygstaben i Uppsala

Louise Levin

Sedan den 1 januari 2019 är delar av Flygstaben på plats i sina nya lokaler i Uppsala garnison.

De första två veckorna har ägnats åt att komma i ordning med allt vad det innebär. Nu är det mesta på plats och verksamheten är i full gång.

Att starta upp med ny verksamhet på ny plats innebär bland annat att grundläggande behov ska tillgodoses. Kontor har möblerats upp, datorer och telefonanknytningar har kopplats upp.

Stora delar av Flygstaben är samlad i Uppsala och det finns alla förutsättningar för att leda flygvapnet på optimalt sätt.

För flygvapenförbanden blir det en tydligare ledning då flygstaben kommer samordna både produktions- och insatsverksamheten. En gemensam stark flygstab möjliggör ett större fokus på förmågeutvecklingen av krigsförbanden.

Sedan den 1 januari 2019 inkluderar Flygstaben också verksamhetsdelar som teknik och vidmakthållandeavdelningen. De hanterar bland annat styrning av flygplanens vidmakthållande och ledningen av flygverkstäderna.

Joakim Hjorth, som är stabschef vid Flygstaben, har i sin tidigare roll som omstruktureringsledare för flygvapnet planerat för omgrupperingen och uppstarten.
– Det har gått bättre än förväntat, vi har kunnat börjat verka. Varje dag sker förbättringar, säger han.

Försvarsmaktens omstruktureringsledare, generalmajor Anders Callert, besökte Flygstaben torsdagen den 10 januari för att få en uppfattning hur omgruppering har genomförts och med vilken förmåga vi har att leda flygvapnet.

Det han särskilt poängterade var den mycket positiva attityden som personalen tagit sig an denna uppgift.

Onsdag den 16 januari genomförs en invigningsceremoni för Flygstaben.

Fakta
Flygstaben har verksamhet och personal på dessa orter: Uppsala, Stockholm, Såtenäs, Linköping, Luleå, Ronneby samt Halmstad.

Officiell blogg

Chefer i flygvapnet kommenterar och lyfter frågor och idéer för diskussion. Det här är en formell myndighetsblogg från Försvarsmakten.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *