På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Flygstaben i Uppsala

Louise Levin

Sedan den 1 januari 2019 är delar av Flygstaben på plats i sina nya lokaler i Uppsala garnison.

De första två veckorna har ägnats åt att komma i ordning med allt vad det innebär. Nu är det mesta på plats och verksamheten är i full gång.

Att starta upp med ny verksamhet på ny plats innebär bland annat att grundläggande behov ska tillgodoses. Kontor har möblerats upp, datorer och telefonanknytningar har kopplats upp.

Stora delar av Flygstaben är samlad i Uppsala och det finns alla förutsättningar för att leda flygvapnet på optimalt sätt.

För flygvapenförbanden blir det en tydligare ledning då flygstaben kommer samordna både produktions- och insatsverksamheten. En gemensam stark flygstab möjliggör ett större fokus på förmågeutvecklingen av krigsförbanden.

Sedan den 1 januari 2019 inkluderar Flygstaben också verksamhetsdelar som teknik och vidmakthållandeavdelningen. De hanterar bland annat styrning av flygplanens vidmakthållande och ledningen av flygverkstäderna.

Joakim Hjorth, som är stabschef vid Flygstaben, har i sin tidigare roll som omstruktureringsledare för flygvapnet planerat för omgrupperingen och uppstarten.
– Det har gått bättre än förväntat, vi har kunnat börjat verka. Varje dag sker förbättringar, säger han.

Försvarsmaktens omstruktureringsledare, generalmajor Anders Callert, besökte Flygstaben torsdagen den 10 januari för att få en uppfattning hur omgruppering har genomförts och med vilken förmåga vi har att leda flygvapnet.

Det han särskilt poängterade var den mycket positiva attityden som personalen tagit sig an denna uppgift.

Onsdag den 16 januari genomförs en invigningsceremoni för Flygstaben.

Fakta
Flygstaben har verksamhet och personal på dessa orter: Uppsala, Stockholm, Såtenäs, Linköping, Luleå, Ronneby samt Halmstad.

Officiell blogg
Försvarsmaktens heraldiska vapen. Illustration.

Chefer i flygvapnet kommenterar och lyfter frågor och idéer för diskussion. Det här är en formell myndighetsblogg från Försvarsmakten.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *