Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Han är Årets taktiker 2017

Kristoffer Olofsson

Årets taktiker kapten Lars-Åke Siggelin och Flygtaktisk chef, brigadgeneral Carl-Johan Edström.

 

Flygtaktisk chef, brigadgeneral Carl-Johan Edström, har beslutat att till Årets taktiker inom luftstridskrafterna 2017 utse kapten Lars-Åke Siggelin tillhörande Luftstridsskolan, Utvecklingsenhet Luft, Taktisk Utvecklingsenhet JAS, TUJAS.

Utmärkelsen instiftades 2004 för att uppmärksamma dem som bidragit till att utveckla flygstridskrafterna och dess kringsystem. På tisdagens flygvapenmöte på Högkvarteret den 20:e november 2018 tilldelades Lars-Åke Siggelin utmärkelsen med motiveringen:

”Under 2017 har Lars-Åke Siggelin bidragit till att lyfta stridsflygdivisionerna och framförallt piloternas kunnande inom telekrigföring med JAS 39. Under lång tid har Lars-Åke tillsammans med TKSE utvecklat en föraranpassad kurs inom området. Kursen har förfinats och tog sin nuvarande form under 2017 och har genomförts på två förband under året. Lars-Åke har varit en förutsättning för kursens genomförande både för det teoretiska skedet och för det praktiska skedet då han deltar under flygningarnas genomförande för att optimera lärosituationen och kunna ge feedback i realtid. Utöver denna kurs så bidrar Lars-Åke starkt till utvecklingen av JAS 39 E:s EW-system. Han har under 2017 jobbat hårt för att få projektet att utforma ett användarvänligt och effektivt system som kan ge flygvapnet precis det vi behöver. Arbetet med både kursen EW-TFP och 39 E fortsätter oförtrutet under 2018”.

– Området telekrig har hamnat allt mer i fokus på senare år. Därför är det extra kul att den här typen av jobb som har betydelse för överlevnad och funktion i framtiden för alla plattformar uppmärksammas, säger Lars-Åke Siggelin.

 

Officiell blogg

Chefer i flygvapnet kommenterar och lyfter frågor och idéer för diskussion. Det här är en formell myndighetsblogg från Försvarsmakten.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *