På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Han är Årets taktiker 2017

Kristoffer Olofsson

Årets taktiker kapten Lars-Åke Siggelin och Flygtaktisk chef, brigadgeneral Carl-Johan Edström.

 

Flygtaktisk chef, brigadgeneral Carl-Johan Edström, har beslutat att till Årets taktiker inom luftstridskrafterna 2017 utse kapten Lars-Åke Siggelin tillhörande Luftstridsskolan, Utvecklingsenhet Luft, Taktisk Utvecklingsenhet JAS, TUJAS.

Utmärkelsen instiftades 2004 för att uppmärksamma dem som bidragit till att utveckla flygstridskrafterna och dess kringsystem. På tisdagens flygvapenmöte på Högkvarteret den 20:e november 2018 tilldelades Lars-Åke Siggelin utmärkelsen med motiveringen:

”Under 2017 har Lars-Åke Siggelin bidragit till att lyfta stridsflygdivisionerna och framförallt piloternas kunnande inom telekrigföring med JAS 39. Under lång tid har Lars-Åke tillsammans med TKSE utvecklat en föraranpassad kurs inom området. Kursen har förfinats och tog sin nuvarande form under 2017 och har genomförts på två förband under året. Lars-Åke har varit en förutsättning för kursens genomförande både för det teoretiska skedet och för det praktiska skedet då han deltar under flygningarnas genomförande för att optimera lärosituationen och kunna ge feedback i realtid. Utöver denna kurs så bidrar Lars-Åke starkt till utvecklingen av JAS 39 E:s EW-system. Han har under 2017 jobbat hårt för att få projektet att utforma ett användarvänligt och effektivt system som kan ge flygvapnet precis det vi behöver. Arbetet med både kursen EW-TFP och 39 E fortsätter oförtrutet under 2018”.

– Området telekrig har hamnat allt mer i fokus på senare år. Därför är det extra kul att den här typen av jobb som har betydelse för överlevnad och funktion i framtiden för alla plattformar uppmärksammas, säger Lars-Åke Siggelin.

 

Officiell blogg
Försvarsmaktens heraldiska vapen. Illustration.

Chefer i flygvapnet kommenterar och lyfter frågor och idéer för diskussion. Det här är en formell myndighetsblogg från Försvarsmakten.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *