Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Team 60 övar inför Försvarsmaktens flygdag den 25 augusti

Mats Gyllander

Team 60, med en medlem frånvarande under träning inför FM Flygdag

Under vecka 25 övade uppvisningsgruppen Team 60 inför Försvarsmaktens flygdag i Uppsala. Lokalpressen fick en exklusiv visning av ett av momenten på onsdagen.

Uppvisningsgruppen från Flygskolan på Malmen spenderade midsommarveckan på Uppsala garnison. Gruppen består av flyglärare som till vardags grundutbildar blivande stridspiloter på SK60.

Team 60 2018 är:
#1 Magnus Bragvad
#2 Johan Landin
#3 Klas Bäckström
#4 Marcus Jedby
#5 Michael Zettergren
#6 Per Klementsson
#7 Fredrik Müchler (Reserv)
#8 Carl Nilsson (Speaker)

Under veckan har sommarens stora flyghändelse i Uppsala varit i fokus – Försvarsmaktens flygdag 2018. Lokalpressen som bjudits in att få en exklusiv visning av programmet fick se gruppen flyga i formation med endast tre meter mellan vingspetsarna. Sådana marginaler ställer krav på säkerhet, planering och samarbete.

Kapten Magnus Bragvad intervjuas av SVT Uppsala som teamledare för Team 60

– Det bästa med att vara en del av Team 60 är att det krävs ett fantastiskt lagarbete och att alla alltid är 100 procent fokuserade, säger kapten Magnus Bragvad, Uppvisningsledare Team 60.

Försvarsmaktens flygdag 2018 kommer bjuda på flera märkvärdiga uppvisningar där Team 60 är en del av programmet. Syftet är inte bara att visa upp Flygvapnet och dess olika beståndsdelar utan också att skapa ett intresse hos publiken så att fler personer ska söka sig till en karriär inom Flygvapnet och Försvarsmakten i framtiden.

Lokalmedia i Uppsala fick sig delgivit flygdagsprogrammet och dokumenterade Team 60 träning

Hur är det att jobba som pilot inom Försvarsmakten?

– Den kan låta som en klyscha, men det är världens bästa jobb. Att ha sin arbetsplats i luften är helt fantastiskt och man utvecklas hela tiden, det finns alltid något att förbättra. Dessutom så skiner alltid solen ovanför molnen, säger Magnus Bragvald.

Den klockan 08.00 den 25 augusti öppnar Luftstridsskolan grindarna till Uppsala garnison för allmänheten.  Utöver flyguppvisningar av bland andra Team 60 så finns det även möjlighet att titta på flera markutställningar och komma nära några av våra fordon, flygplan och helikoptrar.

Media pratar med chefen och resten av teamet beskriver med glädje resultat av träningspasset

Team 60 har hittils i år genomfört ett antal överflygningar:
19 maj Göteborgsvarvet
2 juni Stockholm Maraton
17 juni Volvo Ocean Race, Göteborg

Team 60 kommer att genomföra följande uppvisningar:
28 juni GFU examen, Malmen
25 augusti FM flygdag, Uppsala
9 September Scandinavian Raceway 50år, Anderstorp

Försvarsmaktens flygdag den 25 augusti i Uppsala

Försvarsmaktens flygdag 2018 anordnas av Luftstridsskolan den 25 augusti på Uppsala garnison.

Grindarna öppnas för fri entré kl. 08.00.

Läs mer om flygdagen på Försvarsmaktens webbsida.

Text: Kristoffer Olofsson
Foto: Anna-Karin Eskemyr

Officiell blogg
Försvarsmaktens heraldiska vapen. Illustration.

Chefer i flygvapnet kommenterar och lyfter frågor och idéer för diskussion. Det här är en formell myndighetsblogg från Försvarsmakten.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *