Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

FVC besökte FM02 i Mali

FVI Sekreterare

Flygvapenchefen Mats Helgesson, stabschefen Peter Gustafsson och adjutant Joakim Hiertner besökte i veckan FM 02 i Mali. Besöket omfattade alla delar av förbandet. Många erfarenheter delades och delegationen fick en bra bild av såväl utmaningar som framgångar för förbandet.

FM 02 levererar kontinuerligt flygtransporter till FN med både gods och personal i hela Mali. Med en flygplansflotta som tjänat Flygvapnet under många år och komplex logistikkedja levererar Flygvapnet ändå många flygtimmar. Detta är möjligt tack vare medarbetarnas kompetens och skicklighet.

Flygvapenchefen är stolt över att Flygvapnet klarat av utmaningen att sätta upp en insats under samma år som FMÖ genomfördes och med medarbetare från alla Flygvapnets förband.

Kort fakta FM 02
Regeringen gav under 2016 Försvarsmakten i uppdrag att planera och vidta förberedelser för en utökning av det svenska militära styrkebidraget till MINUSMA (Mission Multi-dimensionelle Integree des Nations Unies pour la Stabilisation au Mali) i form av ett bidrag med transportflygresurs.

Insatsen ska äga rum inom ramen för ett rotationskoncept med andra nationer, varvid Sverige ansvarar för tidsperioden november 2017 till maj 2018.

Officiell blogg

Chefer i flygvapnet kommenterar och lyfter frågor och idéer för diskussion. Det här är en formell myndighetsblogg från Försvarsmakten.

0 kommentarer

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *