På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

FVC besökte FM02 i Mali

flygvapenbloggen

Flygvapenchefen Mats Helgesson, stabschefen Peter Gustafsson och adjutant Joakim Hiertner besökte i veckan FM 02 i Mali. Besöket omfattade alla delar av förbandet. Många erfarenheter delades och delegationen fick en bra bild av såväl utmaningar som framgångar för förbandet.

FM 02 levererar kontinuerligt flygtransporter till FN med både gods och personal i hela Mali. Med en flygplansflotta som tjänat Flygvapnet under många år och komplex logistikkedja levererar Flygvapnet ändå många flygtimmar. Detta är möjligt tack vare medarbetarnas kompetens och skicklighet.

Flygvapenchefen är stolt över att Flygvapnet klarat av utmaningen att sätta upp en insats under samma år som FMÖ genomfördes och med medarbetare från alla Flygvapnets förband.

Kort fakta FM 02
Regeringen gav under 2016 Försvarsmakten i uppdrag att planera och vidta förberedelser för en utökning av det svenska militära styrkebidraget till MINUSMA (Mission Multi-dimensionelle Integree des Nations Unies pour la Stabilisation au Mali) i form av ett bidrag med transportflygresurs.

Insatsen ska äga rum inom ramen för ett rotationskoncept med andra nationer, varvid Sverige ansvarar för tidsperioden november 2017 till maj 2018.

Officiell blogg
Försvarsmaktens heraldiska vapen. Illustration.

Chefer i flygvapnet kommenterar och lyfter frågor och idéer för diskussion. Det här är en formell myndighetsblogg från Försvarsmakten.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *