På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Ny transportplatta

flygvapenbloggen

Boeing C-17 Globemaster III. Foto: Peter Norén/Försvarsmakten

Boeing C-17 Globemaster III. Foto: Peter Norén/Försvarsmakten

En ny transportplatta har satts i drift vid Blekinge flygflottilj och i och med det har möjligheterna att ta emot större transportflyg ökat väsentligt. Transportplattan ingår i en större infrastrukturell satsning vid flottiljen. Förutom en ny transportplatta har även taxibanan till plattan breddats. Flygplatsen uppfyller nu kraven fullt ut för att kunna ta emot flygplan i storleksklass med Boeing C-17 Globemaster III.

Foto: Peter Norén/Försvarsmakten

Foto: Peter Norén/Försvarsmakten

Redan under förra veckan användes den nya transportplattan. I början av veckan landade två TP 84 Hercules in som genomförde en transport av materiel och personal till Gotland. Och redan på fredagen fick flottiljen besök av det tunga transportflygplanet Boeing C-17 Globemaster III som transporterat materiel och personal som deltagit i den brittiska övningen, Joint Warrior.

Foto: Peter Norén/Försvarsmakten

Foto: Peter Norén/Försvarsmakten

 

Officiell blogg
Försvarsmaktens heraldiska vapen. Illustration.

Chefer i flygvapnet kommenterar och lyfter frågor och idéer för diskussion. Det här är en formell myndighetsblogg från Försvarsmakten.

1 kommentar

  • Janne 27 oktober 2016 04:06

    Mycket bra att F17 ökar förmågan att hantera transportflyg.
    Tillsammans med närheten till Marinbasen så blir "Garnison Blekinge" ännu mer intressant vid multinationella övningar när vi kan hantera Logistikbehov både via Sjö och Luft.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *