Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Brasilianske flygvapenchefen, general Rossato, på besök vid Skaraborgs flygflottilj

Informationschef, F 7

20151016_johlid01_Brasilian_visit_F7_web_008I oktober 2014 undertecknade Saab och Brasilien kontrakt om köp av 36 Gripen NG. Flygplanen skall levereras till det brasilianska flygvapnet mellan 2019 och 2024.

www.saabgroup.com/media/stories/stories-listing/2015-09/gripen-for-brazil/

I fredags eftermiddag, den 16:e oktober, besökte Brasiliens flygvapenchef, general Nivaldo Luiz Rossato, tillsammans med svenske flygvapenchefen, generalmajor Mats Helgesson, Skaraborgs flygflottilj för att informera sig om hur det svenska flygvapnet utbildar på och opererar flygsystemet JAS 39 Gripen.

Efter landning med Saab 340 välkomnades generalen med Gripenuppvisning av F 7:s uppvisningspilot Peter Fällén. De relativt låga molnen pressade ner Peters flygning till en tight uppvisning i vad Gripen kan åstadkomma.

Flottiljchef överste Michael Cherinet informerade general Rossato om flottiljens verksamhet som helhet innan det var dags att besöka teknikenheten och flygenheten. I hangaren kunde delegationen titta närmare på Gripen och få information om hur förbandet löser det dagliga flygunderhållet och klargöringen mellan flygpassen. Sista besöket lades vid Gripencentrum, där bland annat flygenheten och flottiljens Gripensimulatorer finns. Efter ett besök i flygsimulatorn gav flottiljens flygchef en beskrivning om den svenska filosofin och genomförandet av pilotutbildning.

Besöket avslutades lördag morgon med flygtransport mot Kiruna.

John Lidman
informatör, F 7

Officiell blogg
Försvarsmaktens heraldiska vapen. Illustration.

Chefer i flygvapnet kommenterar och lyfter frågor och idéer för diskussion. Det här är en formell myndighetsblogg från Försvarsmakten.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *