På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

FVÖ 2014 ur ett flygelevsperspektiv

flygvapenbloggen

FVÖ-14_GTU_121_emblem

Efter två års flygutbildning är det både spännande och lärorikt att få applicera sina kunskaper på mer tillämpade övningar. Nu får vi samarbeta tillsammans med andra divisioner och genomföra större och mer komplexa flygföretag än vad vi vanligtvis övar hemma på flygskolan.

Att vara en del av ett större scenario och se hur andra delar i organisationen arbetar är mycket lärorikt för oss då vi på flygskolan endast har dessa resurser i begränsad utsträckning.

FVÖ 14 ger bra inblick i vad som komma skall i nästa skede av vår utbildning då vi skall påbörja inflygning JAS39. En stor fördel är att vi här planerar och genomför uppdrag tillsammans med våra blivande instruktörer. Trots att vi endast flyger attackuppdrag på låg höjd så får vi se och höra hur de andra enheterna arbetar och taktiserar vilket gör att vi redan nu kan börja sätta oss in i framtida utmaningar och möjligheter med vårt kommande flygsystem.

Ombasering och att verka från annan bas är både nyttigt och kul då det ger omväxling och ställer högre krav på oss som elever vad gäller allt från planering, flygning och avrapportering. Detta adderar ytterligare till utmaningarna för oss då vi agerar rotechefer under övningen och behöver ha god kännedom om området och rutinerna på basen.

FVÖ-14_Blogg_Rote SK 60-600px

För oss blir övningen i sin helhet en bra avslutning på den grundläggande taktiska utbildningen (GTU). Vi är mycket nöjda med genomförandet och hoppas den här typen av övningar fortsätter utvecklas och framtida GTU-kullar får möjlighet att delta fullt ut.

//GTU 121

Officiell blogg
Försvarsmaktens heraldiska vapen. Illustration.

Chefer i flygvapnet kommenterar och lyfter frågor och idéer för diskussion. Det här är en formell myndighetsblogg från Försvarsmakten.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *