Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

FVÖ 2014 ur ett flygelevsperspektiv

Mats Gyllander

FVÖ-14_GTU_121_emblem

Efter två års flygutbildning är det både spännande och lärorikt att få applicera sina kunskaper på mer tillämpade övningar. Nu får vi samarbeta tillsammans med andra divisioner och genomföra större och mer komplexa flygföretag än vad vi vanligtvis övar hemma på flygskolan.

Att vara en del av ett större scenario och se hur andra delar i organisationen arbetar är mycket lärorikt för oss då vi på flygskolan endast har dessa resurser i begränsad utsträckning.

FVÖ 14 ger bra inblick i vad som komma skall i nästa skede av vår utbildning då vi skall påbörja inflygning JAS39. En stor fördel är att vi här planerar och genomför uppdrag tillsammans med våra blivande instruktörer. Trots att vi endast flyger attackuppdrag på låg höjd så får vi se och höra hur de andra enheterna arbetar och taktiserar vilket gör att vi redan nu kan börja sätta oss in i framtida utmaningar och möjligheter med vårt kommande flygsystem.

Ombasering och att verka från annan bas är både nyttigt och kul då det ger omväxling och ställer högre krav på oss som elever vad gäller allt från planering, flygning och avrapportering. Detta adderar ytterligare till utmaningarna för oss då vi agerar rotechefer under övningen och behöver ha god kännedom om området och rutinerna på basen.

FVÖ-14_Blogg_Rote SK 60-600px

För oss blir övningen i sin helhet en bra avslutning på den grundläggande taktiska utbildningen (GTU). Vi är mycket nöjda med genomförandet och hoppas den här typen av övningar fortsätter utvecklas och framtida GTU-kullar får möjlighet att delta fullt ut.

//GTU 121

Officiell blogg

Chefer i flygvapnet kommenterar och lyfter frågor och idéer för diskussion. Det här är en formell myndighetsblogg från Försvarsmakten.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *