På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

TSK Examen på FHS

flygvapenbloggen

I fredags genomfördes examen för taktisk stabskurs, TSK 13-14 på FHS med pompa och ståt.

TSK är en utbildning som i första hand riktar sig till reservofficerare (OFF/T), alternativt till kontinuerligt tjänstgörande officerare (OFF/K) med särskild kompetens (OFSK). Utbildningen är komprimerad och genomförs med högt tempo. Kursen består av två delar som genomförs under skilda terminer. Under perioden mellan delarna genomförs ett självständigt arbete/essä.

För TSK 13-14 genomfördes första delen under hösten 2013 med krigsvetenskapliga ämnen och ledarskap. Sista delen omfattade tre veckor där eleverna bland annat övades i befattning under VIKING 14. I samband med examen inbjöds förbandschefer och HKV även till erfarenhetsredovisning. Eleverna var mycket nöjda med den höga nivån på utbildningen och omhändertagandet på FHS. Nu återstår det för Försvarsmakten att ta hand om dessa kvalificerade och ambitiösa reservofficerare/officerare med särskilda kompetenser i FM insatsorganisation.

Totalt tog 19 elever examen varav fyra har sin bakgrund i FV. Dessa fyra officerare/reservofficer är:

Meteorolog Pia Björnsdotter-Johansson, F7

Flygingenjör Tina Kempe, F7

Flygingenjör Christoffer Gruv, HKV PROD FLYG

Flygledare Stefan Siggelin, HKV FTS

I samband med examen delades det ut tre stipendium till bäste elev ur respektive försvarsgren, ur FV erhöll Stefan Siggelin ett stipendium på 15000 kr.

För att gratulera å FV:s vägnar deltog på examen representanter från såväl F 7 som HKV.

Från vänster: Flygledare Stefan Siggelin, HKV FTS, Flygingenjör Tina Kempe, F7, Flygingenjör Christoffer Gruv, HKV PROD FLYG, Meteorolog Pia Björnsdotter-Johansson, F7

Från vänster: Flygledare Stefan Siggelin, HKV FTS, Flygingenjör Tina Kempe, F7, Flygingenjör Christoffer Gruv, HKV PROD FLYG, Meteorolog Pia Björnsdotter-Johansson, F7

Anne-Jette Christiansen

INS FTS Luftfartsektion

Officiell blogg
Försvarsmaktens heraldiska vapen. Illustration.

Chefer i flygvapnet kommenterar och lyfter frågor och idéer för diskussion. Det här är en formell myndighetsblogg från Försvarsmakten.

1 kommentar

  • J 23 april 2014 18:42

    En fråga angående TSKn

    Dessa officerare? (OFSK) har de läst både civil högskola och officershögskolan eller har de gått direkt från civil examen till TSKn ?

    /nyfiken

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *