På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Farewell party i tyfonens efterspel!

flygvapenbloggen

Cebu 30 November

Igår anordnade Filippinska Flygvapnet en tillställning för att tacka alla nationer som kommit för att hjälpa till med katastrofhjälpen, Korea och Nya Zeeland lämnar idag resp i morgon så man ville passa på att tacka av dom.
Det var ett glatt gäng som samlades och åt god mat och dom bjöd på lokal underhållning i form av en dansgrupp som framförde danser från olika delar av nationen. En salig blandning av musik och dans.

DSC_1578DSC_1528
Det var Generalmajor Romeo V Poquiz, Commander 2nd Air Division, som bjöd in till tillställningen. En glad och öppen man som gärna sätter sig och småpratar med alla runt omkring sig.

DSC_1573
Kvällen avslutas med utdelning av gåvor från Filippinska FV till alla förband som är på plats. En gåva med mycket symbolik i då trä plaketten är gjord av ett sönderblåst träd från en av öarna som drabbats av super tyfonen ”Yolanda” (det lokala Filippinska namnet på tyfonen).

DSC_1595
I övrigt så rullade dagen på enligt rutin, två vändor till Guiuan med materiel för den stora Base Campen där. Det börjar ta på ”högen” av prylar som behövs för campen men efter det så finns det fortfarande massor med mat och vatten mm som behöver ut i området.

Idag så blir det återigen två vändor till Guiuan med mtrl sen tror jag vi får ut det sista i morgon söndag...som förövrigt är första advent! Inte nåt man direkt tänker på här nere men Filippinarnas julstök är i full gång med pynt och annat...lite konstig känsla i värmen och solen!

Vi fick ju som sagt lite nya direktiv häromdagen för vår avveckling och vi kommer att flyga fram till och med 5 december för att därefter plocka ned och bryta propellern för reparation. När det inträffar så kommer vi att skicka hem besättningarna för att sen få ned en ny besättning som skall flyga hem 848 till Sverige.

Johan Edlund
C FOB CEBU

Officiell blogg
Försvarsmaktens heraldiska vapen. Illustration.

Chefer i flygvapnet kommenterar och lyfter frågor och idéer för diskussion. Det här är en formell myndighetsblogg från Försvarsmakten.

3 kommentarer

  • Tony karlsson 10 februari 2014 15:03

    Saknar swedish airforce 848 i mitt luftrum!! kande stolthet och drog pa smilbanden varje gang ja horde erat callsign haftig kansla att inte va den enda svenska piloten i filippinerna forengangs skull.

    have a safe flight flyboys

  • Tony karlsson 10 februari 2014 15:08

    Saknar swedish airforce 848 i mitt luftrum kande stolthet a drog pa smilbanden varje gang ja horde erat callsign haftig kansla att inte vara den enda svenska piloten i filippinerna forengangs skull :)

    have a safe flight flyboys

    • Styrman Tony karlsson 11 maj 2014 11:38

      Då är mysteriet löst, vi funderade på vem det kunde vara när vi hörde en svensk hälsning på frekvensen.
      Hoppas vi hörs igen.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *