På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Adventshälningar från Filippinerna!

flygvapenbloggen

DSC_1145
Cebu, 1 advent!
Idag är det 1 advent, hemlängtan kryper på när man ser alla inlägg på Facebook mm, tror alla ser fram emot vår avslutning på insatsen här nere i närtid.
Gänget här nere firade med att köra ut ännu mer materiel till öarna runt om. Allt från tält för Röda Korset till det sista lasset åt MSB och Base Campen i Guiuan..nu är det bara några personaltransporter mm åt våra kollegor och resten av kapaciteten de sista 4 flygdagarna lägger vi på ris och andra förnödenheter som måste ut! Idag hade vi en nys destination för oss oxå, Roxas! Britterna mfl har flugit dit tidigare men nu har dom avslutat här så då får vi täcka upp behovet tillsammans med Australien!
Vi försöker spänna bågen in i det sista men det börjar ta ut sin rätt på personalen. Några har varit sjuka och en del är det fortfarande, tur att vi har två besättningar så att dom kan täcka upp för varandra! Vår Flight Watch, Oday, har varit riktigt krasslig oxå men han har försökt att bita i och vara på benen hela tiden. Antagligen kommer det vara några stycken som ”krashar” när vi sätter oss på flyget hem och får släppa allt!

Media intresset har svalnat ordentligt här nere...synd...men igår så flög Al Jazeera med oss ut till Guiuan och avslutade med en liten tv intervju på plattan när dom kom tillbaks och idag var det TT som ville höra hur vi hade det och hur det verkar på plats. Det är ju ändå media som sätter fokus på de hjälpbehövande och dom är fortfarande väldigt många! Blir ingen vanlig jul i Tacloban och de andra ställena antar jag...vi får skänka dom en tanke när vi firar själva!

Om fyra dagar börjar nästa utmaning för förbandet...propeller reparation så att 848 kan flyga hem. Blir spännande att se om vi får ordning på den eller om det blir en ny krashlösning för att fixa till det, vi får hoppas på det bästa i alla fall och gubbarna som skall fixa det är rutinerade på jobbet så förutsättningarna finns i alla fall!

Johan Edlund
C FOB Cebu

Officiell blogg
Försvarsmaktens heraldiska vapen. Illustration.

Chefer i flygvapnet kommenterar och lyfter frågor och idéer för diskussion. Det här är en formell myndighetsblogg från Försvarsmakten.

3 kommentarer

  • Jela 1 december 2013 23:21

    Tack Johan återigen , för att du låter oss här hemma få ta del av Ert fantastiska arbete Ni utför ! Här har vi firat 1a advent med sol, 7 gr varmt , ingen snö här inte ..,
    Ta hand om varann

  • shatha Garwi 2 december 2013 14:00

    Tack, för all arbete som ni gör för att hjälp de drabbade, filippinska kollegor och elever tackar också.
    MVH/Shatha

  • Peter Cauwenbergh 2 december 2013 18:48

    Keep up the good work, och välkomna hem inom kort.

    Mmvh/Peter Cauwenbergh

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *