På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Uppskattade och uppmärksammade

FVC

Det är många som följer FV insats med våra Tp84 (C-130 Hercules) i Filippinerna. Förbandschefen Johan Edlund delar generöst med sig av förbandets upplevelser och erfarenheter. Det är glädjande att vi kan vara på plats och hjälpa de nödställda och det är imponerande att vi med små resurser levererar efterfrågat stöd. Vi kan också följa den andra påbörjade insatsen, FC01/Cypern, av samma förband, Transport och Specialflygenheten (TSFE) vid F7 i Såtenäs. Om den insatsen skriver Peter Mignander som leder enheten på plats i Medelhavet.

TSFE framfart den senaste veckan är uppmärksammad och uppskattad. Bara genom att läsa kommentarerna till inläggen som publicerats på FV Bloggen ser man vilket positivt genomslag vår verksamhet får. Som ett tydligt exempel på det väljer jag att lägga in texten ur ett E-mail som FM mottog här om dagen. Den talar för sig själv.

”Ett stort tack för den fantastiska insats Försvarsmakten gör i CABU med er C130.

Fram till gårdagen (i onsdags) hade svenska C130 genomfört:
25 PASS = 25 start och landningar
De evakuerade över 1000 personer
De flög över 100 ton utrustning

Vi är mycket tacksamma för det arbete ni gör på Filippinerna! WFP har bett oss att framföra sitt varma tack!

Med vänlig hälsning
Anneli Bergholm Söder
Chef Avdelningen för samordning och insats
Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB)”

Micael Bydén/FVI

 

Officiell blogg
Försvarsmaktens heraldiska vapen. Illustration.

Chefer i flygvapnet kommenterar och lyfter frågor och idéer för diskussion. Det här är en formell myndighetsblogg från Försvarsmakten.

1 kommentar

  • FV-sergeanten 25 november 2013 15:55

    Mycket kul att följa Edlund och övriga på Cypern och i Filippinerna. Mycket bra jobbat!!

    Hur länge till räknar Försvarsmakten med att vi kan leverera den här förmågan till omvärlden med tanke på maskinernas ålder?

    Det är slående hur ofta vår Regering med herr utrikesminister Carl Bildt kastar in spelkortet Tp84 med hårt slitande personal för att "projicera" svensk utrikespolitik. Det även slående hur sällan Regeringen visar intresse att göra nödvändiga(?) satsningar på systemet? När tvingas TSFE och FM säga "Nej, det går tyvärr inte".

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *