På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Rutintjänst?!

flygvapenbloggen

Cebu 23 NovemberDSC_0463

Nu har vi varit på plats en vecka och rutinerna börjar sätta sig hos dom flesta tror jag...i alla fall hos mig! Som chef så ”gör man” inte egentligen så mycket handfast konkret utan en stor del består i det man har i huvudet hela tiden.

Förbandet har i alla fall levererat ordentligt idag, skönt att det flutit på för denna besättningen oxå, dom har haft lite otur förut med mycket strul på marken och trasiga flygplan men efter lte strul på morgonen så rullade det nästintill på enligt plan.
6 starter blev det med ca 35000kg last och 300 passagerare. Lasten bestod mest av ris idag igen och mycket av passagerarna var faktiskt på väg ut igen från Cebu. Det känns ändå som att det är på väg åt rätt håll. MSB personalen säger att det akuta jobbet är över och nu är det mestadels försörjning som sker men att det kommer att ta lång tid.
Jag fick se bilder idag från Tacloban tagna av MSB personal som vi plockade med oss tillbaka hit.....det är helt otroligt att vind mm kan göra så mycket skada.

För mig har dagen varit en bra dag...fyller år idag så FN gänget bjöd på casavakaka och sjöng....personalen i restaurangen på hotellet sjöng, bjöd på tårta och jag fick present! Trevligt när man är lång ifrån dom man helst skulle vilja fira med, sin familj...fast jag fyller ju igen nästa år!

I morgon tänkte jag flyga med ut för att se hur det ser ut med egna ögon, ska bli intressant att ta del av alltihop!

Det blir ett kort bloggande idag, jag förstår inte varför jag alltid sak sätta mig och skriva när klockan börjar närma sig midnatt men så blir det i alla fall!

God natt på er alla ni som följer oss här!

Johan Edlund
C FOB CEBU

 

Officiell blogg
Försvarsmaktens heraldiska vapen. Illustration.

Chefer i flygvapnet kommenterar och lyfter frågor och idéer för diskussion. Det här är en formell myndighetsblogg från Försvarsmakten.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *