Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

JAS-piloter examinerade från CRT 091

FVI Sekreterare

Vi på 1:a utbildningsdivision F7 har idag diplomerat CRT 091 för att de kvalificerat sig för att fortsätta CRT på respektive hemmaförband F21 samt F17.

Utbildningen påbörjades 25/3 2013 och avslutas formellt den 5/7 2013.

Under denna tid har eleverna genomfört FAS A Vapensystemfas Jakt där de lärt sig hantera sensor Radar samt de jaktvapen JAS 39 C/D kan bära. Därpå har FAS B genomförts där de omsätter kunskaperna från FAS A till att verka mot luftmål, både enskilt och i rote. Utbildningen är grundläggande och stort fokus ligger på att eleven skall lära sig hur man bedriver grundläggande luftstrid enskilt och i rote utan att göra avkall på flygsäkerheten.
Eleverna skall nu flytta till sina hemmaförband och ha en välbehövlig semester. När de återupptar sin utbildning på hemmaförbanden kommer de först genomföra återinflygning och därefter fortsätta sin CRT enligt respektive Divisionschefers och Kurschefers direktiv.
Vi är nöjda med deras prestationer och önskar dem lycka till i framtiden och välkomnar dem tillbaka då de är mogna att kliva in i instruktörsrollen på F7.

Mvh KC CRT 091 Carl Nordberg

Gustav Röd

Officiell blogg
Försvarsmaktens heraldiska vapen. Illustration.

Chefer i flygvapnet kommenterar och lyfter frågor och idéer för diskussion. Det här är en formell myndighetsblogg från Försvarsmakten.

7 kommentarer

 • Andreas Dahlberg 4 juli 2013 16:20

  Grattis och välkomna till 172.a division efter semestern!

  Med vänlig hälsning, C172sfdiv, Andreas Dahlberg

 • Lennart Rasmusson 5 juli 2013 08:42

  Vad betyder CRT?

 • Carl-Fredrik Edström 6 juli 2013 10:09

  Grattis till examen!
  Välkomna upp till F21 efter sommaren.
  Med vänlig hälsning 212 sfdiv genom
  C212 sfdiv.

 • adde 7 juli 2013 04:12

  Hej,

  Grattis till piloterna och underkänt till Carl Nordberg.

  Om du skriver för en publik utanför jaktpilotsamhället, får du försöka dig pä ett språk som vi andra förstår.

  Lycka till i fortsättningen...

  • FVI adde 7 juli 2013 20:08

   Hej Adde
   Tråkigt att läsa att du inte förstår texten i inlägget. De texter som läggs ut på FV Bloggen har som syfte att kunna läsas och förstås av alla. I detta fall är det uppenbart att vi inte lyckats fullt ut. Jag uppskattar att du säger till.

   Jag ser även i en tidigare kommentar en fråga om vad "CRT" står för. Det är en förkortning av ett engelskt uttryck som lyder Combat Readiness Training som är den utbildning våra stridspiloter genomför innan de åker ut till sina respektive insatsdivisioner. Insatsdivisionerna finns på F17 i Ronneby och på F21 i Luleå.

   Du får gärna förtydliga vad det är du vill att vi beskriver på ett mer tydligt sätt. Jag är övertygad om att Carl och hans kollegor kommer att göra dig nöjd.

   Med vänlig hälsning Micael Bydén/ Flygvapeninspektör

  • Alf Ingesson Thoor adde 10 juli 2013 20:11

   Håller med, fattar inte hälften trots 46 år i FV

 • Tobhias Wikström 8 juli 2013 13:06

  Välkomna hem!
  //
  Tobbe

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *