På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

In Memoriam

FVI Sekreterare

Den största militära flygolyckan i Sverige skedde den 18 november 1947 vid den lilla byn Scala i på den italienska Amalfikusten söder om Neapel. Det var ett inhyrt flygplan med hemvändande piloter och tekniker efter leverans av B-17-flygplan till Etiopiens flygvapen. Flygplanet kom in från havet efter en mellanlandning på Sicilien och flög in i höjdterrängen ett par kilometer från havet. Ett ögonblick och 20 personer omkom. Flygplanets befälhavare samt 3 man överlevde olyckan. En avled kort efter olyckan. Idag är två av flygarna ännu i livet.
Idag finns ett ett monument över haveriet i den lilla byn Scala.

Anders Silwer
FM Insatschef
På resa i Italien

IMG_6343

IMG_0389IMG_6119

Officiell blogg
Försvarsmaktens heraldiska vapen. Illustration.

Chefer i flygvapnet kommenterar och lyfter frågor och idéer för diskussion. Det här är en formell myndighetsblogg från Försvarsmakten.

2 kommentarer

  • Alf Ingesson Thoor 19 maj 2013 19:06

    Bra att Du påminner Anders. Även idag finns inga garantier för att det alltid ska gå bra. Viktig kunskap at ha med sig.

  • Lars Hall 21 maj 2013 10:24

    Påminner om att den 18 november i år är det 10 år sedan 6 kamrater och kollegor tragiskt förolyckades när H99 havererade i havet öster om Rörö.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *