På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

”Out of Office …”

Svensson Johan

 

Chefen för Högkvarterets Flygvapenavdelning produktionsleder de fem flygvapenförbanden och är verksamhetsledare för den militära luftfarten. I avdelningens arbetsordning framgår bl.a. följande:

”Förbandsbesök genomförs regelbundet och personalen bedriver flygtjänst, striltjänst samt teknisk tjänst för att vidmakthålla och utveckla förmåga inom eget kompetensområde samt skapa förutsättningar för god kontakt med förband.”

Som ett led i att upprätthålla ”god kontakt med förband” genomförde delar av avdelningen under veckan besök på Leeuwardens flygbas i Nederländerna, där 212 stridsflygdivisionen och delar av 2:a basbataljonen deltagit i övningen Frisian Flag.

Ett sådant här besök har många syften. Dels vill vi uppfylla vad som framgår av vår arbetsordning – ”god kontakt med förband” – och det i den miljö där de verkar. Dels vill vi på plats och ställe se resultatet av de dialoger och avvägningar som gjorts i syfte att få bekräftat att vi nyttjar våra resurser på bästa sätt till gagn för utveckling och uppbyggnad av flygvapnets insatsorganisation.

Våra intryck efter besöket är att samarbetet med det Nederländska flygvapnet, och övriga nationer i övning Frisian Flag, fungerat utmärkt. Övning Frisian Flag ger övade flygförband mycket gott utbyte i komplexa luftstridsscenarier och bra möjligheter sitt fortsatt fördjupat samarbete med övriga europeiska flygvapen. Företrädare för övningsledningen gav uttryck för sin uppskattning för det svenska flygvapnets professionella och kompetenta bidrag till övningen. Därutöver har delar av 2:a basbataljonen fått övningsutbyte i logistik- och transportplanering.

image

Fr.v: Fredrik Holmbom (kontingentschef), Pär-Olov Carlsson (central teknisk chef),
Fredrik Bergman (C F21), Ola Höglund (central flygchef), Marcus Björkgren (Stf C PROD FLYG)

Avslutningsvis skall framhållas vår uppskattning och stora tack till F21 och kontingentschefen Fredrik Holmbom för gott värdskap samt stöd under besöket.

//Marcus Björkgren, Stf C PROD FLYG

Officiell blogg
Försvarsmaktens heraldiska vapen. Illustration.

Chefer i flygvapnet kommenterar och lyfter frågor och idéer för diskussion. Det här är en formell myndighetsblogg från Försvarsmakten.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *