På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

SAE avveckling i slutfasen

SAE ISAF UH-60

 Efter två års insats avvecklas nu SAE ISAF MEDEVAC. Det praktiska arbetet, som inleddes i februari, har trots förbandets litenhet varit omfattande. Alla i SAE har jobbat hårt för att lösa alla de uppgifter som ingår i avvecklingen, samtidigt som vi hållit beredskap tills för en vecka sedan och dessutom genomfört överlämning till SAE ISAF UH-60. Det praktiska arbetet ökade i omfattning efter det att vi gått av beredskap och arbetet har förlöpt mycket bra. Endast några mindre åtgärder står kvar att göra.

Mycket tidigt på morgonen idag landade en AN 124 in på Camp Marmal, med avsikten att transportera hem våra två helikoptrar och huvuddelen av materielen. Efter några timmars lastning kunde så det stora flygplanet starta färden norrut mot Svedala.

 IMG_1038

Lastning av helikoptrarna på AN 124 (Foto SAE)

Vi är nu kvar drygt tio personer som gör de sista jobben i avvecklingen, men snart lämnar vi också insatsområdet. I och med vår återresa så är insatsen avslutad, SAE ISAF MEDEVAC upplöses efter att ha varit organiserad sedan 2 mars 2011. På hemmaplan återstår att ta hand om materielen, eventuellt belagd med karantän, och genomföra utvärdering av insatsen.

Det har varit en omfattande, krävande men också utvecklande och spännande resa som vi gjort allt sedan uppgiften gavs inom Försvarsmakten i juni 2008.

Från SAE sida vill jag rikta ett stort tack till alla, ingen nämnd och ingen glömd! Dock ett särskilt riktat tack till alla anhöriga, er förståelse och ert stöd har varit ovärderligt.

Ulf Bohman,  C SAE ISAF MEDEVAC

 

 

Officiell blogg
Försvarsmaktens heraldiska vapen. Illustration.

Chefer i flygvapnet kommenterar och lyfter frågor och idéer för diskussion. Det här är en formell myndighetsblogg från Försvarsmakten.

2 kommentarer

 • Dr Blå 30 mars 2013 22:36

  Ulf mfl.
  Tack för er insats.
  Resultatet blev en riktig maskintvätt i 90 grader. Och då syftar jag på personalens mindset. Bra. Nu väntar er nya uppgifter.

  Dr Blå

 • MiB (Aviator) 31 mars 2013 07:20

  Hej Ulf
  Det är med visst vemod man nu ser ser de silvergrå rävarna flygas hem och en välförtjänt vila. Efter att ha varit med vid uppstarten i mars/april 2011 och fått vara med vid det första uppdraget som var nog så komplicerat på många sätt har nu förbandet med mycket stort erfarenhetsbagage fått lämna över till SAE ISAF UH-60. Ser fram mot att detta "nya" gäng som jag vet är några från SAE ISAF MEDEVAC gör oss lika stolta framöver som vi var när vårt första uppdrag var genomfört. Jag önskar er lycka till i Afghanistan och hoppas att ni får så lite att göra som möjligt får då vet vi alla att då är det lugnt i missionsområdet.

  MiB

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *