På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Leverans av våra första HKP 16 ”Black Hawk”

flygvapenbloggen

Vår svenska incidentberedskapsrote eskorterade tidigt under torsdagsmorgonen en amerikansk C-17 Globemaster innehållande de två första exemplaren av nya HKP 16 med destination Malmen. Helikoptrarna skall nu monteras ihop efter flygtransporten och första flygning är planerad att äga rum redan veckan före Jul vid 2. Hkpskv, Linköping.

Totalt 15 helikoptrar är beställda och beräknas vara slutlevererade under 2012. En av uppgifterna för den nya helikoptertypen blir att under 2013 ersätta de MEDEVAC-helikoptrar som Försvarsmakten nu opererar i Afghanistan.

Officiell blogg
Försvarsmaktens heraldiska vapen. Illustration.

Chefer i flygvapnet kommenterar och lyfter frågor och idéer för diskussion. Det här är en formell myndighetsblogg från Försvarsmakten.

2 kommentarer

 • Anders Silwer 15 december 2011 18:52

  Flygarkamrater

  Incidenten tidigt vaken, som det verkar på bilderna.

  Bra att hökarna fick artigt välkomnande.

  Anders Silwer

 • Jan Burman 16 december 2011 15:09

  Ha ha, jo det är kul att dom börja komma, men nog misstänker jag att vår incidentberedskap fick en liten liten hint om att någonting var på gång ;-)

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *