På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Hökarna har landat

chefenhkpflj

Idag kl 08.50 landade en C17 från US Air Force på Malmen med årets julklapp.

De första två av våra HKP16, UH-60M Black Hawk, har kommit till Sverige. Maskinerna är nu urlastade och placerade i en hangar på området. Samtidigt har helikopterflottiljen fått hem sin första omgång tekniker från utbildningen i USA. Tillsammans med de piloter vi också utbildat USA skall flottlijen stödja FMV i de sista proven av systemet innan det lämnas över till Försvarmakten.

Vi vilar inte på hanen vad det gäller det jobbet. Vi räknar med att maskinerna kommer att flyga redan på måndag och överlamningen till Försvarsmakten är planerad till den 17 januari.

Magnus Westerlund, C Hkpflj

Officiell blogg
Försvarsmaktens heraldiska vapen. Illustration.

Chefer i flygvapnet kommenterar och lyfter frågor och idéer för diskussion. Det här är en formell myndighetsblogg från Försvarsmakten.

2 kommentarer

  • Dr Blå 15 december 2011 16:03

    Det börjar verka kärlek banne mig!

    Dr Blå

  • Trygger 15 december 2011 22:47

    Äntligen byggs en del av Krigsmakten upp som kan göra skillnad vid strategiska överfall och fragmentarisk krigföring. Man jublar. Raska raka beslut, ingen långbänk.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *