På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Medaljceremoni

flygvapenbloggen

Non Article 5 NATO Medal, Foto: Pelle SAE ISAF MEDEVAC

Under söndagen genomfördes den första medaljceremonin för SAE ISAF MEDEVAC. Chefen för den svenska kontingenten i Afghanistan, tillika chef för PRT MeS (Provincial Reconstruction Team Mazar-e Sharif), Överste Rickard Johansson var medaljutdelare och ceremonin genomfördes under högtidliga former med efterföljande middag i den norska matsalen, eller NOR DFAC (Norwegian Dining Facility), som den benämns här på basen.

16 personer i enheten tilldelades ”Non Article 5 NATO medal for service with NATO in relation to the ISAF Operation during the period FS21”.

Officersvakt (”fanvakt”) var avdelad ur SAE ISAF MEDEVAC och ceremonin genomfördes i vår hangar med en Helikopter 10B i bakgrunden. Ceremonin var kort och kärnfull. Både vi själva och våra gäster upplevde ceremonin som mycket lyckad. 

Det visade sig inte helt enkelt för min kvartermästare att få fram den musik jag begärt, men efter rådigt ingripande av Helikopterflottiljens traditionsofficer på hemmaplan fick vi bland annat avnjuta Helikopterflottiljens Marsch. 

Under dagen genomfördes också ett MEDEVAC-uppdrag med lyckat resultat.

/Magnus Carlsson
C SAE ISAF MEDEVAC

Officiell blogg
Försvarsmaktens heraldiska vapen. Illustration.

Chefer i flygvapnet kommenterar och lyfter frågor och idéer för diskussion. Det här är en formell myndighetsblogg från Försvarsmakten.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *