Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Medaljceremoni

chefen sae isaf medevac

Non Article 5 NATO Medal, Foto: Pelle SAE ISAF MEDEVAC

Under söndagen genomfördes den första medaljceremonin för SAE ISAF MEDEVAC. Chefen för den svenska kontingenten i Afghanistan, tillika chef för PRT MeS (Provincial Reconstruction Team Mazar-e Sharif), Överste Rickard Johansson var medaljutdelare och ceremonin genomfördes under högtidliga former med efterföljande middag i den norska matsalen, eller NOR DFAC (Norwegian Dining Facility), som den benämns här på basen.

16 personer i enheten tilldelades ”Non Article 5 NATO medal for service with NATO in relation to the ISAF Operation during the period FS21”.

Officersvakt (”fanvakt”) var avdelad ur SAE ISAF MEDEVAC och ceremonin genomfördes i vår hangar med en Helikopter 10B i bakgrunden. Ceremonin var kort och kärnfull. Både vi själva och våra gäster upplevde ceremonin som mycket lyckad. 

Det visade sig inte helt enkelt för min kvartermästare att få fram den musik jag begärt, men efter rådigt ingripande av Helikopterflottiljens traditionsofficer på hemmaplan fick vi bland annat avnjuta Helikopterflottiljens Marsch. 

Under dagen genomfördes också ett MEDEVAC-uppdrag med lyckat resultat.

/Magnus Carlsson
C SAE ISAF MEDEVAC

Officiell blogg

Chefer i flygvapnet kommenterar och lyfter frågor och idéer för diskussion. Det här är en formell myndighetsblogg från Försvarsmakten.

0 kommentarer

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *