På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Schweiz CFV på F 21

flygvapenbloggen

image

Gen lt Marcus Gygax i samspråk med chefen 1 div, F 21. Foto FM.

I samband med Nordic Air Meet är gen lt Marcus Gygax på F 21 på besök. Det är ett led i utbytet mellan Sverige och Schweiz. Gygax flyger med ett pass i baksits under NOAM och är imponerad över verksamheten. Nästa år kommer Schweiz att delta med sina F-18 på NOAM.

Gygax är själv erfaren pilot med nära 5000 timmar på F-5, Hawker Hunter. PC-21, F-18 m fl. Bl a har han flugit 10 år med uppvisningsgruppen Patrouille de Suisse.

Anders Silwer

Officiell blogg
Försvarsmaktens heraldiska vapen. Illustration.

Chefer i flygvapnet kommenterar och lyfter frågor och idéer för diskussion. Det här är en formell myndighetsblogg från Försvarsmakten.

1 kommentar

  • Per Nilsson 4 september 2011 10:54

    Positivt att NOAM "open" etableras som en aterkommande arlig ovning med allt fler deltagarlander. Forutsattningarna for fortsatt expansion ar redan pa plats.

    Per Nilsson

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *