På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig. Läs om kakor och hur de används på forsvarsmakten.se.

Läs mer

Inställningar för kakor

På forsvarsmakten.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera så bra som möjligt för dig.

Läs mer

Hantera inställningar

Nödvändiga kakor används för grundläggande funktioner på webbplatsen. Webbplatsen fungerar inte korrekt utan dessa kakor.

Funktionella kakor används för att spara information om dina inställningar och val på webbplatsen.

Kakor för lokal lagring används för att webbplatsen inte ska behöva ladda samma innehåll flera gånger.

Kakor för statistik används för att förstå hur besökare interagerar med webbplatsen genom att samla och rapportera information anonymt.

Kakor för marknadsföring används för att mäta och analysera marknadsföringskampanjer.

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Försvarsministern besökte FL 02 på Sicilien

flygvapenbloggen

Försvarsminister Sten Tolgfors med personal från Försvarsdepartementet besökte under torsdagen den 1 september FL 02 på Sigonella. I sällskapet ingick även ÖB Sverker Göransson, C Insats Anders Lindström och Sveriges ambassadör i Italien Ruth Jacoby.

– Det känns jättebra att vara här. Vi i Sverige är stolta över det ni och FL 01 har åstadkommit inledde Försvarsminister Sten Tolgfors med att säga.

Besökarna fick en inledande presentation om förbandet, dess förmågor och vad vi hittills uträttat inom peration Unified Protection. Sedan den svenska insatsen påbörjades i april har vi genomfört ungefär 500 flygplanpass, flugit drygt 1300 timmar med JAS 39 och lämnat över 1600 spaningsrapporter till NATO-staberna. Vid den påföljande rundvandringen fick besökarna en mer ingående presentation av MSE, Mission Support Element, flygdivisionen och underhållskompaniet.

Det var pålästa och intresserade besökare som delgavs information om divisionens flyguppdrag, hur ett flygföretag planeras och utvärderas samt en genomgång av den spaningskapsel som används vid spaningsuppdragen. Att allmänheten hemma stöder insatsen gav ÖB Sverker Göransson exempel på:

–Vid en nyligen genomförd opinionsmätning stöddes insatsen av hela 73%, det är anmärkningsvärt höga siffror som gör mig stolt, sade ÖB. 

Öv Fredrik Bergman                                                                                                                            CO FL 02

Officiell blogg
Försvarsmaktens heraldiska vapen. Illustration.

Chefer i flygvapnet kommenterar och lyfter frågor och idéer för diskussion. Det här är en formell myndighetsblogg från Försvarsmakten.

1 kommentar

  • Jan-Olov Newborg 4 september 2011 10:22

    Skynews har haft flera intervjuer med rebell fighters militära ledare, om hur NATO fick reda på var och hur dom skulle bomba Kadaffi!

    Man meddelade NATO hela tiden ,var fienden befann sig och pekade ut mål, precis som vilken Epatrull som helst!

    Eftersom killen,pratade libyska, så måste man ha haft engelsk talade FAC med sig. Man visade dock inte kommunikationsutrustningen, men bilden om hur NATO undvek Friendly Fire klarnar!

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *