Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information

Myndigheten

Var finns vi och vad gör vi just nu? Vilka är Försvarsmaktens uppgifter från riksdag och regering och hur arbetar vi för att lösa dem? Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

Jobb & utbildning

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Nå ditt mål genom en militär grundutbildning, eller sök något av våra hundratals civila jobb.

till jobb & utbildning

bloggportalen

Från den enskilda soldaten till myndighetens högre företrädare, läs personliga betraktelser om livet i Försvarsmakten genom någon av våra bloggar.

Du är här

Marmallica!

chefen sae isaf medevac

Foto: Dr Mike, SAE ISAF MEDEVAC

Under gårdagens kväll fick vi förmånen att uppleva en riktig höjdare här på Camp Marmal i Mazar-e Sharif. Upplevelsen, för det var det verkligen, bestod i ett uppträdande av svenska fältartister. Gruppen uppträder under namnet Marmallica och leds av fältregissör Magnus Josephson.

Uppträdandet skedde vid ”Little Norway”, det norska welfare-området inne på Camp Nidaros som kan sägas vara en ”camp i campen” här på Camp Marmal.  Camp Nidaros står under norsk ledning och där huserar även vårt svenska NSE. Spelningen var välbesökt och utöver svensk och norsk publik syntes en rad olika nationaliteter i publikhavet, vilket är helt naturligt eftersom en mycket stor rad nationer finns representerade här på Camp Marmal.

Repertoaren var kanske något annorlunda än på Ulla Billquists tid men syftet är alltjämt detsamma: Att genom underhållning höja stridsvärdet på (insatta) förband. Vi fick höra såväl hårdrock som finstämda ballader, de flesta på engelska. Avslutningsnumret bestod dock, i åtminstone till stor del, en på svenska framförd ”I en annan del av världen”. Det är nog fler än jag som går och nynnar på den idag.

Under dagen fick vi också tillfälle att ta emot artistgänget och informera dem om SAE. Vi har sällan haft så uppriktigt intresserade, frågvisa och nyfikna besökare. Roligt!

Tack Magnus, Thomas, Maria, Maria, Mikael, Magnus, Peter och Christoffer (Marmallica) för en härlig kväll! En eloge även till ”G1-Anders” och ”C-G” med personal ur det svenska NSE:t som bidrog till att möjliggöra arrangemanget med ”det praktiska” runtomkring.

/Magnus Carlsson
C SAE ISAF MEDEVAC

Officiell blogg
Försvarsmaktens heraldiska vapen. Illustration.

Chefer i flygvapnet kommenterar och lyfter frågor och idéer för diskussion. Det här är en formell myndighetsblogg från Försvarsmakten.

3 kommentarer

 • Björn 1 september 2011 12:30

  Och tack själv Magnus, för dina rapporter här på Flygvapenbloggen. Det är roligt och intressant att ta del av era upplevelser. Ni gör ett bra jobb.

 • Bajsgropen 1 september 2011 15:41

  Finns några inspelade låtar att lyssna på för oss som inte var på plats när tillfället gavs?

  • Magnus Carlsson, C SAE ISAF MEDEVAC Bajsgropen 1 september 2011 19:41

   Inte mig veterligen. Det närmaste jag kan skaka fram hittade jag på Försvarsutbildarnas hemsida (web-adress enligt nedan). Där finns för övrigt annan intressant läsning om Försvarets Fältartister för den som vill veta mer.
   http://www.forsvarsutbildarna.se/web/Ljud_i_mp3-format.aspx

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *