Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

F 21 laddar för Flygets dag

chefen f 21

På F 21 och Luleå garnison pågår ett febrilt förberedelsearbete inför flygdagshelgen den 18-19 juni. Helgen inleds med ett Air Power Symposium lördagen den 18:e. Med hänsyn till antalet tillgängliga platser krävs föranmälan, intresserade är välkomna att vända sig till lena.korva@mil.se. Bland talarna finns Peter Hultqvist, ordförande i försvarsutskottet, ÖB, FVI, Dr Phillip Meilinger, författare och Air Power theorist, Bgen Per-Egil Rygg, flottiljchef på Bodö, Tomas Ries, FHS, med flera. Moderator är Stefan Ring, Generalsekreterare Allmänna Försvarsföreningen. Fokus för seminariet är Nordensamarbetet samt norra Europas geostrategiska betydelse.

Söndagen är själva flygdagen. Utöver flyguppvisning med allt från Spitfire och Mustang till F/A-18 och JAS 39 kommer det även att finnas möjlighet att stifta bekantskap med F-16, C-17 och helikoptrar. Temat för flygdagen är samarbete i olika former; internationellt med representation från våra utländska systerförband, regionalt med I 19 och A 9 samt det lokala samarbetet inom Luleå garnison.

Med målsättning att sätta attraktion och rekrytering i första rummet har vi lagt särskilt vikt vid att utforma markutställningen på ett tilltalande sätt för våra blivande medarbetare. Av detta skäl har vi inom en separat del av utställningsområdet samlat representanter från F 21, I 19, A9, Helikopterflottiljen, FMLOG och FMV, tillsammans med representanter från kommunerna, regionala näringslivet, Luleå Tekniska Universitet, bostadsbolag, banker m m. Vi gör detta i syfte att visa att vi i regionen tillsammans är redo att ta emot nya medarbetare och deras medföljare. Vi gör det även för att visa att regionen erbjuder karriärmöjligheter efter tiden i FM som GSS-soldat. Vår bedömning är att dessa är betydelsefulla faktorer, särskilt om det exempelvis handlar om en flytt från södra Sverige till Luleå-Boden området.

När det gäller informationsspridning inför Flygets dag sker detta i mycket nära samarbete med Informationsstaben. Exempelvis har en flygdagstidning distribuerats till samtliga morgontidningsprenumeranter i Väster- och Norrbotten. En annan nyhet är samarbetet med Rix FM festival och placeringen av festivalen ute på F 21. Vi tror att samarbetet kommer att locka fler besökare än vanligt, dels beroende på den reklam i radio och TV som Rix FM festivalen genererar, dels tack vare de artistuppträdanden som ingår i Rix FM festivalen.

För mer information och program läs gärna flygdagstidningen Flygets dag tidning

Varmt välkomna!

Per Nilsson

C F 21

Officiell blogg

Chefer i flygvapnet kommenterar och lyfter frågor och idéer för diskussion. Det här är en formell myndighetsblogg från Försvarsmakten.

15 kommentarer

 • Anna-Karin 18 mars 2012 16:41

  Tack Nils,
  Då hade jag inte drömt om att det ska vara en flygdag den dagen. Ser fram emot den och hoppas på vacker väder med lagom gassande sol. /Anna-Karin

 • FVI Sekreterare 14 mars 2012 15:14

  Hej Anneli
  Jodå, Försvarsmaktens Huvudflygdag sker i år på söndag den 3 juni i Linköping (Malmen).
  Hälsningar,
  Nils Karlsson, FVI Sekr

 • Anneli 14 mars 2012 14:33

  Hej,

  Blir det något liknande arrangemang i år och i så fall vilket datum?

  Mvh

 • Anders P 19 juni 2011 21:25

  En mycket trevlig dag under solen hos er på F21.
  Enda plumpen i registret var de extremt långa köerna till "hamburgeriorna".
  Några hemvärnskokgrupper hade varit ett bra komplement, till nästa show går det säkert att ordna.

  Tack för en riktigt trevlig dag.

 • Chefen F 21 16 juni 2011 22:06

  V v ring henne istället, 0920-234000.

  Per Nilsson

 • Tobias Lundstedt 16 juni 2011 21:48

  Så står man som vinnere av Rock Bandit's tävling att få flyga med Boeing C-17 Globemaster III från Arlanda till F21 i Luleå och när man har landat på förmiddan lör.18, så ska man få flyga SK60!
  Kommer bli en upplevelse utan dess like!

 • 16 juni 2011 09:29

  Lena Korva svarar tyvärr inte på änmälan.

 • “Plan-erat”… | The blog formerly known as "Blog we Gently 2.0" but now named as ∞ 11 juni 2011 21:25

  [...] planerat, då man vill göra annat än att jobba hela tiden är ju “Flygets Dag” nästa söndag i [...]

 • Chefen F 21 9 juni 2011 22:42

  Will do!

 • Chefen F 21 9 juni 2011 21:27

  En av huvudmålsättningarna med Flygets dag är rekrytering, därför kommer vi i våra montrar, utställningar och uppvisningar att sprida information om samtliga vår yrkeskategorier.

  Per Nilsson

 • Jan Reuterdahl 9 juni 2011 21:21

  Per,

  Lycka till med ansträngningarna att få besökarna att förstå vilket spännande och diversifierat värv strilyrket är. Vi behöver varenda ny medarbetare vi kan få.
  Och hälsa Phil Meilinger med hustru från mig, vi känner varandra sedan länge tillbaka...

  / Reutis

 • Chefen F 21 8 juni 2011 22:07

  Jajemen, CRC Eagel har egen monter i hangar 86.

  Per Nilsson

 • 8 juni 2011 20:54

  Eller teknikeryrket..som också har stora vakanser

 • 8 juni 2011 15:57

  Jag hoppas verkligen att LSS är representerade också. Oerhört viktigt att profilera Strilyrket som har stora vakanser i organisationen.

 • Mattias 8 juni 2011 15:23

  Det här kommer att bli riktigt trevligt! En får hoppas på bra väder! Tack F21 för att ni fixar det här!

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *