Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Urban Blå 50 år

chefen f 21

Jubiléerna duggar tätt i år; flygvapnet 85 år, F 21 70 år och Urban Blå 50 år. Först ut är Urban Blå som denna helg jubilerar på F 21. Cirka tvåhundra kollegor som genom åren har haft sin hemvist på 2. Division respektive 2. Kompaniet samlas för att minnas och umgås. I skaran jubilarer ingår bl a fem ursprungliga divisionsmedlemmar som var med om flytten från F 12 i Kalmar till F 21. Året var 1961 och det var Ludvig röd, en av F 12 jaktdivisioner beväpnade med J 32B, som efter ombaseringen istället blev Urban Blå vid F 21. 

Utöver samkväm i största allmänhet kommer helgen att innehålla Divisionschefsmästerskap (en uråldrig tradition), besök vid F 21 museum, simulatorflygning samt flyguppvisning. Som alltid när gamla kollegor träffas säger mig något att ord kommer att bli otillräckliga och att händer kommer att komma väl till pass, för att bättre kunna återge alla luftstrider.

 Vi gratulerar Urban Blå och önskar jubilarerna vid division och kompani en trevlig och minnesvärd helg! 

Näst på tur står F 21 med sin flygdag den 19 juni. 

Per Nilsson

C F 21

Officiell blogg

Chefer i flygvapnet kommenterar och lyfter frågor och idéer för diskussion. Det här är en formell myndighetsblogg från Försvarsmakten.

7 kommentarer

 • 25 augusti 2011 14:54

  Reimond.
  Jag ser fram emot ditt deltagande nästa gång.
  Med en sådan attityd hyser jag inga som helst tvivel om att du verkligen kommer.
  MVH Robert

 • Reimond Andersson 24 augusti 2011 15:56

  Hej!
  Som en av de få återstående startmedlemmarna får jag tack för ett minnesvärt besök. Vä'larrangerat och fyllt av minnen. Tack !!!
  ASN
  Ps Det är klart att jag kommer om 10 år. Jag är ju bara 90 ¨år då Tänk på Sara i bibeln vad hon klarade när hon var 90!!
  DS

 • FVI 5 juni 2011 08:30

  Ett stort grattis till 50-åringen Urban Blå.

  Anders Silwer

 • Richard 4 juni 2011 20:45

  Din uppvisning över Hässlö förra helgen var mycket uppskattad Affe! Hoppas man ser dig i luften ytterliggare någon gång i sommar! MVH Richard.

 • Chefen F 21 4 juni 2011 08:23

  Sorry, Du har naturligtvis helt rätt. Urban Blå etaberades 1961, ingenting annat.
  Per Nilsson

 • Alf ingesson Thoor 3 juni 2011 22:55

  Grattis till alla. Hade ni bara sagt till så kunde jag varit där med en J 32B.
  Hälsningar
  Affe
  Sveriges ende J 32 pilot.

 • Okänd 3 juni 2011 20:12

  Vill inte vara petig med det var 1961!

delta i diskussionen ↓

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *