Till övergripande innehåll Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation Startsidan Nyheter Innehållsöversikt Sök Vanliga frågor och svar Hjälp Kontakta oss Juridisk information
Du är här:

myndigheten

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

till myndigheten

jobb & karriär

Flygmekaniker, skyttesoldat, kock eller sjöofficer? Oavsett vad du vill göra i Försvarsmakten börjar din resa med en grundutbildning.

till jobb & karrär

bloggportalen

Här finns information om Försvarsmaktens värderingar, våra uppgifter från riksdag och regering och hur vi arbetar för att lösa dem. Här finns även fakta om myndighetens ekonomi, upphandlingar och tillståndsgivning.

Du är här

Ett tillskott

FVC

image

Foto: Övlt Carl-Johan Edström FM.

Nu har vår Gulfstream 550 kommit till Sverige. Ett välkommet tillskott i flygplanflottan, och vacker.

Första juli planerar vi vara operativa med flygplanet. Vi önskar personalen på Transport och Specialflygenheten (TSFE) lycka till med vår 550.

Anders Silwer

Officiell blogg

Chefer i flygvapnet kommenterar och lyfter frågor och idéer för diskussion. Det här är en formell myndighetsblogg från Försvarsmakten.

8 kommentarer

 • JON 2 juni 2011 09:40

  F7 hade den årliga Flottiljens dag i söndags, med uppvisningar av alla fina veteranflygplan som finns på flottiljen plus JAS39 Gripen förstås.Man visade dock inga av dom sensorer eller vapen som finns med i Libyen.

  I en av hangarerna hade man utställning med StriC live,säkmat med utrustning, Armen visade fin och intressant UAV video plus FM rekryteringsbuss!

  Med inte ett enda ord om FL01 och insatsen i Libyen.

  Man undrar hur svårt det hade varit för FM att dra upp artikeln i sista Försvarets Forum på planscher och ge en presentation?

  När skattebetalarna kommer på besök, borde FM informera om denna första insats på 50 år och det är ju inget som F7 själva ska ta fram.

  FM och Flygvapnet centralt agerar alltså sömningt som vanligt! Det är nu man hade chansen att informera och visa vad man duger till!

  • FVI JON 6 juni 2011 22:00

   Jon

   Flygvapnet centralt styr inte vad flottiljerna ska göra på sina anhörigdagar. Det har vi kompetenta chefer på flottiljerna som kan avgöra.

   Anders Silwer

   • JON FVI 10 juni 2011 06:56

    Jag tycker att Flygvapnet nu, när första flyginsatsen på 50 år görs, kunde trycka upp informations plancher om FL01 verksamhet i Libyen,med lite tagna bilder från Sigonella och stridsområdet, och presenterat detta på Flottiljdagar, Huvudflygdagen och andra tillfällen under sommaren 2011. Artikeln i Försvarets Forum hade varit utmärkt att dra upp och sen visa bilder/video till. Om man ska rekkrytera folk, måste man visa all verksamhet man gör.

    F7 har visserligen 20+7 man med i FL01, men det är ju Flygvapnet centralt som måste visa lite intresse att ta fram lite informationsmaterial.

 • Anders Nilsson 4 juni 2011 22:59

  Bild på 102005. Fotograferad mellan BAM:s och Flygvapnets hangar.

  http://www.airport-data.com/aircraft/photo/613507.html

 • Anders Nilsson 18 juli 2011 13:45

  18/7 102004/024 är tillbaka efter reparation. parkerad på ramp M på Arlanda.

  • Anders Nilsson Anders Nilsson 18 juli 2011 13:56

   Nymålad efter översyn.

  • FVI Anders Nilsson 18 juli 2011 16:30

   Anders

   Det känns riktigt bra.

   Anders Silwer

 • Anders Nilsson 18 juli 2011 19:04

  http://www.airport-data.com/aircraft/photo/635826L.html
  Hon besökte Wien i helgen.

delta i diskussionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *